Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Вицепремиерът Николай Василев получи диплом за Почетен член на АОКСИТ 20.12.2004

Ръководството на Академичната общност по компютърни системи и информационни технологи( АОКСИТ) награди вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев с диплом за Почетен член. Наградата се връчва на министър Василев за заслугите му за изграждането на националното виртуално образователно пространство. Това стана по време на церемонията за учредяването на Българския виртуален университет. Тя се проведе днес в Аулата на СУ ”Св. Климент Охридски”.

Българският виртуален университет беше учреден с Учредителен протокол, който беше подписан от ректорите и заместник-ректорите на 37 държавни университета и директорите на институтите на БАН.

За изминалата година Министерството на транспорта и съобщенията разви мащабната национална програма i-България за компютъризация на българските училища, изграждане на верига от обществени телецентрове в цялата страна, както и свързване на всички университети и научни институти с високоскоростна Интернет мрежа - припомни вицепремиерът Николай Василев.

Николай Василев посочи две важни цели, които трябва да бъдат постигнати през 2005 г. в областта на информационните и комуникационните технологии:

  • Приключване на процеса по свързването на университетите и научните звена с единна високоскоростна информационна магистрала.
• В кратки срокове Министерството на транспорта и съобщенията да финансира и унифицира модерна софтуерна платформа за електронно обучение. Тази платформа ще позволява на всички преподаватели и студенти да генерират стойностно цифрово съдържание и да спомагат за бързото натрупване на база от знания и информация.

 

Нашата дългосрочна задача е да създадем гъвкаво обучение чрез осигуряване на многократното използваемо, интерактивно, дълготрайно и дългосрочно съдържание, което е независимо от технологичната система за доставяне и управление – заяви още вицепремиерът Василев.

Предвиждат се и парични награди във всяка от 9-те основни области на висшето образование, с което се цели стимулирането на различни екипи да участват в създаването в кратки срокове на голям обем учебно съдържание на високо ниво

С цел подпомагане на развитието на този процес Министерството на транспорта и съобщенията ще обяви серия от конкурси за създаване на стойностно учебно съдържание. Точните критерии и условия за оценка на универсалността на конкурса ще бъдат публикувани на сайта на МТС.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: kvardev@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed