Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Индийският министър на съобщенията и информационните технологии ще посети България 06.02.2004

Индийският министър на раздържавяването, съобщенията и информационните технологии Арун Шоури и 9-членна делегация от учени и технолози ще посетят страната ни по покана на вицепремиера Николай Василев. Официалната визита ще се проведе от 7 до 11 февруари 2004 г. Посещението беше договорено по време на визитата на индийския президент Абдул Калам в България през октомври миналата година.

В Министерството на транспорта и съобщенията ще се проведат две пленарни заседания - на 9 и 10 февруари 2004 г. На 10 февруари /вторник/ от 11.45 ч в Министерството на транспорта и съобщенията ще има пресконференция.

Предвижда се да бъде обсъдено двустранното сътрудничество в областта на информационните технологии и телекомуникациите. Арун Шоури ще посети няколко институти на БАН, където ще бъдат разисквани възможностите за сътрудничество между учените от двете страни.

В рамките на визитата си министър Арун Шоури ще разговаря с вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев. Очаква се министър Шоури да се срещне и с президента Георги Първанов, с министър-председателя Симеон Сакскобургготски, с министъра на държавната администрация Димитър Калчев, с министъра на образованието и науката Игор Дамянов и със заместник-министъра на икономиката Димитър Ивановски.

По време на посещението си в България министър Шоури ще разговаря и с представители на Българската асоциация за информационни технологии /БАИТ/ и с академичната общност.

През 1998 г. в Индия е създадена Национална работна група за информационни технологии (ИТ) и софтуерно развитие (National Task Force on IT and Software Development). Тя е конституирана от министър-председателя на Индия, чиято цел е превръщането на страната в ИТ суперсила в света до 2008 г. Основната задача на групата е да се изработи проект за Национална информационна политика, наречена IT Action Plan, Part-IІІ. Групата е разработила за правителството два доклада - IT Action Plan, Part-I и Part-II - съответно за софтуерната и хардуерната индустрии в страната, предлагащи различни инициативи, необходими за развитието на ИТ. В тях е заложена идеята през 2008 г. износът на софтуер от Индия да възлиза на 50 милиарда US$, софтуер за вътрешния пазар - 30 милиарда US$, а 20 милиарда US$ се предвиждат за хардуерната индустрия. Общо очакванията за ИТ сектора в страната през 2008 г. възлизат на 100 милиарда US$.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed