Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Възможно е Германия да подкрепи идеята българското РВД да стане регионален център на Балканите 21.03.2004

Възможно е германското правителство да подкрепи идеята българското РВД да стане регионален център за ръководство на въздушното движение на Балканите. Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев след завръщането си от двудневното си посещение в Германия. Тази идея е допаднала на германския министър на транспорта Манфред Щолпе и той е предложил на министър Василев в най-кратък срок да изпрати специалисти по управление на въздушното движение в България. До една седмица РВД и Министерството на транспорта и съобщенията ще извършат всичко необходимо за подготовката за посрещането на германските експерти.

В началото на следващата седмица министър Василев ще посети Италия, където ще се срещне с Пиетро Лунарди, министър на транспорта и инфраструктурата. По време на тази визита министър Василев ще потърси и подкрепата на Италия за това София да стане регионален център за ръководство на въздушното движение.

Реформата в железопътния транспорт е била втората тема в разговорите на вицепремиера Василев с министър Щолпе. Министър Щолпе определи експерт по железопътния транспорт, който ще има постоянен контакт с МТС и заместник-министър Анелия Крушкова, и при необходимост ще е на разположение да ни консултира по всички въпроси на жп реформата в България, допълни Николай Василев.

Германска помощ ще получаваме за подобряването на безопасността на железопътния транспорт. Също така България се нуждае от софтуер за издаване и резервация на жп билети. Ние нямаме такъв софтуер и ще очакваме помощ по този въпрос от германските експерти.

Вчера министър Василев участва в най-значимото в света изложение за информационни и телекомуникационни технологии CeBIT 2004 г. в Хановер, Германия. В рамките на CeBIT 2004 министър Василев откри “Български IT ден” и посети щандовете на водещи компании в сектора, като Deutsche Telecom, Nokia, Sony Ericsson, Motorola и IBM.

Министър Василев подчерта, че високите технологии в нашата страна се развиват динамично и похвали българските фирми-участнички в изложението. Според него фирмите от бранша набират все повече финансова мощ и са успели да представят продукти, които представляват интерес за чуждестранните им партньори.

На въпроса как ще коментира мотивите на Коалиция “За България” за сезиране на Върховната касационна и Върховната административна прокуратури за продажбата на БТК, министър Василев отговори, че е разочарован от изключително слабите и некомпетентни аргументи на Коалицията. Мотивите показват категорично непознаване на Търговския закон, на Закона за приватизация, както и на останалите закони, свързани с приватизацията в страната.

Считам, че мотивът за предоставянето на третия GSM лиценз е груба намеса в работата на независимата Комисия за регулиране на съобщенията. Винаги съм спазвал разумна дистанция и никога не съм си позволявал да коментирам нейната работа, както е редно в една демократична държава, каза вицепремиерът. Той допълни, че не очаква да се случи нищо след този сигнал на Коалиция “За България”.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail:
rpetrova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed