Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Василев ще дари компютърна техника на хора с увреждания 13.02.2004

Вицепремиерът Николай Василев ще предостави компютърна техника на хора с увреждания, завършили различни степени на Сиско Академии в страната. Дарението ще бъде връчено на 16 февруари, понеделник, в 12 ч в Центъра за промотиране на информационното общество в сградата на "Централна поща".

Компютърната техника ще бъде предоставена на 9 от успешно завършилите курсисти на Сиско Академии в страната. С помощта на тази техника хората с увреждания ще изпълняват обществено полезна дейност, като използват предимствата на информационните технологии.

Сградата на Министерството на транспорта и съобщенията на ул. "Дякон Игнатий"9 е сред малкото обществени сгради, които разполагат със специализирани съоръжения за обслужването на хора с увреждания: специализирана рампа и платформа за инвалидни колички, които позволяват свободен достъп на всички граждани.

Проектът за предоставянето на компютърна техника и насърчаването на трудовата заетост на хората с увреждания е пилотен проект на Министерството на транспорта и съобщенията и на Агенцията за развитие на информационните и комуникационните технологии. Резултатите от инициативата ще поставят началото на една по-цялостна национална програма за подпомагането на хората с увреждания. Други планирани инициативи на Министерството в тази област са обучение по технически английски на хора с увреждания с цел преодоляването на езиковата бариера, както и предоставянето на специализирана техника (брайлови клавиатури и дисплеи) на училища за деца със зрителни увреждания.

Партньори по проекта за осигуряване на трудова заетост на хората с увреждания са фондация "Бъдеще 21 век" и Регионалната Сиско Академия в град Пловдив.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: nmihaylov@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed