Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Зам.-министър Неделчев ще участва в Световна среща на върха на информационното общество (WSIS) 09.12.2003

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев ще участва в Световна среща на върха по въпросите на Информационното общество (World Summit on the Information Society - WSIS). Форумът е под патронажа на Генералния секретар на Организацията на обединените нации Кофи Анан.

Световната срещата на върха по въпросите на Информационното общество се организира от Международния съюз по далекосъобщенията (ITU) и ще се проведе от 10 до 12 декември тази година в Женева, Швейцария. Втората част на форума ще състои в Тунис през 2005 г.

Целта на срещата е да бъде развита една обща визия и разбиране за Информационното общество и да бъде съставен стратегически план за съгласувано развитие в посока на реализирането на тази визия. В тази връзка на срещата се предвижда да бъдат приети Декларация на принципите и План за действие. Декларацията се състои от няколко основни части: Изграждане на информационното общество: Ново глобално предизвикателство в новото хилядолетие, Обща визия за информационното общество, както и Информационно общество за всички: Основни принципи. Планът за действие представлява конкретните действия чрез насърчаване използването на ИКТ базирани продукти, мрежи, услуги и приложения за създаване на измеримо въздействие върху общественото развитие и постигане на поставените цели.

В рамките на тридневната Среща на върха е предвидена възможност за демонстриране на успешно осъществени приложения и проекти в областта на информационните и комуникационни технологии, които спомагат за преодоляването на цифровото разделение. България, чрез Министерството на транспорта и съобщения (МТС), е една от малкото страни, която получи възможност да представи проекти в областта на информационното общество на свой изложбен щанд в рамките на изложението. Предвижда се представяне на проекти, два от които се осъществяват от МТС с финансовата подкрепа на ITU. Ще бъде предоставена информация за други проекти в областта на информационните и комуникационни технологии в България, които биха могли да бъдат реализирани и от други държави.

* * *

Повече от 50 ръководители на държави и правителства, външни министри, генерални секретари на световни международни организации, придружавани от повече от 6000 представители на правителствения, неправителствения, частния сектор, както и представители на медиите и гражданското общество ще вземат участие в Световната срещата на върха по въпросите на Информационното общество в Женева.

Информационните и комуникационни технологии се превръщат във все по-значима част от нашия ежедневен живот и е важно всеки един от нас да не изостава. Това казва Генералният секретар на ITU Йошио Утсуми в прессъобщение, разпространено от организацията. В плана, който ще бъде приет на тазгодишната среща на върха, се предвижда във всички краища на света до 2015 г. да навлязат информационните и комуникационни технологии и дотогава поне половината от жителите на света да са свързани с тези технологии, допълва г-н Утсуми.

Предлага ме ви списък на част от страните, чийто ръководители ще присъстват на Световната срещата на върха по въпросите на Информационното общество: Алжир, Андора, Армения, Австрия, Азърбейджан, Бангладеш, Беларус, България, Хърватия, Куба, Египет, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Йордания, Южна Корея, Латвия, Литва, Македония, Сърбия, Нигерия, Португалия, Румъния, Испания, Украйна и др

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: nmihaylov@mtc.governemnt.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed