Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
БМФ и "Булярд" подписаха договор за създаването на смесено дружество с активите на Варненската корабостроителница 11.12.2003

Параходство "Български морски флот" и консорциумът "Булярд" подписаха вчера 10 декември, сряда, договор за създаването на смесено дружество с активите на Варненската корабостроителница. Договорът беше одобрен и от Съвета на директорите на БМФ. По силата на този договор Параходство "Български морски флот" ще извърши апорт на производствените активи на корабния завод в новосъздаденото дружество и ще продаде 75 % от акциите на дружеството на консорциума "Булярд".

Цената от 16.666 млн. долара, с която компанията спечели наддаването за Варненската корабостроителница, ще бъде изцяло изплатена от "Булярд" към момента на прехвърлянето на акциите. Това се очаква да стане през януари следващата година. До тогава назначените от Варненския окръжен съд вещи лица следва да направят оценка на апортната вноска на Параходството.

На 19 ноември БМФ внесе във Варненския окръжен съд искане за оценка на активите на Варненската корабостроителница, с които Параходстовото ще участва в създаването на бъдещото смесено дружество. От своя страна консорциумът "Булярд" също внесе документация в Софиийския градски съд за регистрацията си като акционерно дружество. В началото на миналия месец "Булярд" преведе и 1 млн. USD на БМФ като авансово плащане и гаранция за добросъвестност. Парите вече са постъпили по сметките на Параходството.

"Булярд" спечели процедурата за създаването на смесено дружество от активите на корабостроителницата в края на октомври. Фирмата даде най-високата цена в търга за 75 % от активите на корабостроителния завод. Подобрената оферта на компанията е за 16.666 млн. долара. За период от 3 години, след създаване на смесеното дружество, "Булярд" се ангажира да инвестира в предприятието 17.7 млн. долара.

***
Днес от 12.00 ч в Дома на моряка във Варна ще се проведе пресконференция, на която официално ще бъде оповестено подписването на договора между двете компании.

 

За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed