Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Вицепремиерът Василев ще направи официално посещение в Азербайджан 12.12.2003

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще направи тридневно официално посещение в Азербайджан. Визитата ще се проведе от 14 до 16 декември в столицата на страната - Баку. Вицепремиерът ще бъде придружаван от заместник-министъра на образованието и науката проф. д-р Камен Велев и от българска бизнес делегация.

Министър Василев е председател от българска страна на Втората сесия на Смесената междуправителствена българо-азербайджанска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, която ще се проведе на 15 и 16 декември в Баку. От азербайджанска страна комисията ще бъде председателствана от вицепремиера Абид Шарифов. На нея ще бъдат подписани два междуправителствени документа - Спогодбата за международни комбинирани превози на товари, както и Спогодбата за търговско корабоплаване. Това са първите такива спогодби между двете страни в областта на сухопътния и водния транспорт. С тяхното подписване се очаква да бъдат създадени икономически, социални и екологично изгодни алтернативи за превоз на пътници и товари.

В рамките на комисията ще бъдат обсъдени и сътрудничеството между двете страни в областта на различните видове транспорт, включително на черноморските траспортни връзки, сътрудничеството между България и Азербайджан в рамките на международните транспортни организации и инициативи, както и в областта на информационните и комуникационните технологии. Ще бъдат проучени и възможностите за коопериране в областта на производството на средства и оборудване за съобщенията, както и сътрудничеството между пощенските и телекомуникационните оператори на двете страни.

Работните групи от експерти ще обсъдят още възможностите за развитие на сътрудничеството в областта на търговията, промишлеността, инвестициите, малките и средните предприятия, сътрудничество в областта на туризма, на селското стопанство, на здравеопазването и фармацевтичната промишленост, както и в областта на науката, техниката и образованието.

По време на Смесената междуправителствена българо-азербайджанска комисия ще бъдат съгласувани и текстовете на споразуменията в областта на взаимната защита на инвестициите и избягване на двойното данъчно облагане, карантината и защитата на растенията, здравеопазването и медицинската наука и др.

По време на визитата си в Азербайджан вицепремиерът Николай Василев ще се с министър-председателя на Азербайджан Артур Расизаде, с председателя на Националното събрание Муртуз Алескеров, с министъра на външните работи Вилаят Мухтар Гулиев, както и с министъра на икономическото развитие на Азербайджан Фархад Алиев.

 

За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed