Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Приехме Декларация за развитието на транспортното сътрудничество в региона на Черно и Каспийско море 03.10.2003

Декларация за развитието на транспортното сътрудничество в региона на Черно и Каспийско море беше приета днес по време на срещата на министрите на транспорта от страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). От българска страна документът беше приет от заместник-министъра на транспорта и съобщенията Красимира Мартинова. Форумът на ОЧИС се провежда от 1 до 3 октомври в столицата на Азербайджан - Баку.

С приемането на този докумет страните от черноморския и каспийския регион се съгласяват да засилят сътрудничеството си в транспортния сектор с цел да се подобрят интеграционните мрежи между отделните държави, както и да започнат изграждането на мултимодални транспортни мрежи, които да подобрят ефективността на транспортните коридори между страните от региона.

Документът предвижда още набелязването на мерки за избягването на бюрократичните процедури при извършването на транспортните дейности, както и хармонизирането на националното транспортно законодателство с това на Европейския съюз.

Страните се съгласяват още да сключват по между си двустранни и многостранни споразумения за постигането на "устойчив и съвместим транспорт" в региона на Черно и Каспийско море. По този начин държавите ще обединят усилията си за осигуряването на сигурност и безопасност в транспортния сектор.

Декларацията беше приета от присъстващите 8 представители на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество - България, Азербайджан, Русия, Грузия, Гърция, Румъния, Турция и Украйна. Като наблюдатели присъстваха представители на Израел, Франция и Италия, както и представители на международни транспортни организации сред които - Бизнес съвета на ОЧИС, Банката за черноморска търговия и развитие, Международния център за проучване на черноморския регион и др. В организацията членуват 11 страни от региона на Черно и Каспийско море.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed