Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Зам.-министър Неделчев ще участва в Световния форум ТЕЛЕКОМ 2003 10.10.2003

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев ще участва в най-внушителното в света събитие в областта на информационните технологии и съобщенията - Световен ТЕЛЕКОМ 2003 (ITU Telecom World 2003). Форумът се организира от Международния съюз по далекосъобщения, МСД (ITU - International Telecommunications Union), и ще се проведе от 12 до 18 октомври тази година в международния изложбен център "Палекспо" в Женева, Швейцария.

В ТЕЛЕКОМ 2003 са се регистрирали да участват президентът на Microsoft Бил Гейтс, президентът на Hewlett Packard Карли Флорина, изпълнителният директор на CISCO Джон Чембърс и други ръководители на световни компании, оператори, производители в областта на високите технологии и телекомуникациите. Освен представители на частния сектор във форума ще участват и висши държавници, отговарящи за телекомуникациите, от Съединените американски щати, Япония Канада, страните-членки на Европейския съюз, Руската федерация, Египет, Сингапур и др. Очаква се на събитието да присъстват повече от 115 000 участници, 85 000 посетители и 750 изложители.

По време на ТЕЛЕКОМ 2003 ще се проведе изложба, на която организаторите предоставят възможност за изграждането на национални щандове, на които да се рекламират постиженията на съответните страни. През тази година Българската телекомуникационна компания (БТК) ще разполага със собствен павилион на площ 52 кв.м.

За първи път страната ни участва във форум, организиран от МСД, с делегация, в която има и представители на частния бизнес. Зам.-министър Неделчев е ръководител на делегацията, в която са включени още председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Георги Александров, изпълнителният директор на "Мобилтел" Николай Николов, изпълнителният директор на БТК Бойко Димитрачков, председателят на Агенцията за чуждестранни инвестиции Павел Езекиев и експерти от Министерството на транспорта и съобщенията.

На ТЕЛЕКОМ 2003 зам.-министър Неделчев ще проведе срещи с генералния секретар на МСД Йошио Уцуми, със зам.-генералния секретар на МСД Роберто Блоа, както и с директорите на бюрата за радиокомуникации, развитие и стандартизация на далекосъобщенията към МСД.

Международният съюз по далекосъобщения (ITU) е специализирана междуправителствена организация в областта на телекомуникациите към Организацията на обединените нации и провежда световни форуми на всеки четири години. На събитието присъстват най-влиятелните и мощни представители на държавния и частния сектор в областта на съобщенията, информационните технологии и информационното общество. По този начин се предоставя възможност за обмен на идеи и познания от технически, политически и правен характер в интерес на световната общност и най-вече на развиващите се държави и на тези с икономика в преход.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed