Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Служител на МТС е новият генерален секретар на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА 10.10.2003

Българката Людмила Тренкова, държавен експерт в дирекция "Европейска интеграция и международна дейност" в Министерството на транспорта и съобщенията, е новият генерален секретар на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА. Людмила Тренкова ще заема този пост в продължение на една годна. Тя беше избрана единодушно от участниците в Третото годишно заседание на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА, което се провежда в Ереван, Република Армения.

Основната заслуга за този дипломатически успех на нашата страна е на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев. Министър Василев и заместник-министър Анелия Крушкова участват от българска страна в заседанието на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА.

България кандидатства пред Европейската комисия за финансирането на два проекта. Това са проекти за реконструкция на черноморските ни пристанища.

Общо 40 предложенията са постъпили по време на двудневното заседание в Ереван, които Европейската комисия ще разгледа и ще прецени кои от тях да финансира. Окончателното решение Комисията ще вземе през месец декември тази година.

В заседанието в арменската столица участват представители на правителствата на 12 държави, подписали "Основната многостранна спогодба за международен транспорт за развитието на Коридора Европа - Кавказ - Азия", а също така и представители на Европейската комисия, на Икономическата комисия за Европа на ООН, на Икономическия и социалния съвет на ООН за Азия и Тихоокеанския регион и на други международни организации.

Участниците ще подпишат Протокол за внасянето на допълнения към многостранната спогодба за развитието на Коридора Европа - Кавказ - Азия, които регламентират прилагането на конкретни мерки за облекчаването на международния транзит на стоки, превозвани по маршрутите на Коридора ТРАСЕКА. Това ще създаде благоприятни условия за транспортирането на хуманитарни товари и строителни материали за Афганистан.

Иран и Афганистан са заявили кандидатурите си за членство в Програмата ТРАСЕКА. Нито един от участниците в заседанието не е бил против. Необходимо е обаче да се изпълнят определени процедури за членството на двете страни.

Заседанието продължава и днес.

Утре, 11 октомври 2003 г., събота, вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще се завърне от Ереван и ще даде брифинг на малкия ВИП на летище София от 11.15 часа.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed