Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Зам.-министър Анелия Крушкова награди служители на железниците за висок професионализам 20.10.2003

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анелия Крушкова награди служители от железниците за проявен висок професионализъм при осигуряване на безопасността на движението в областта на железопътния транспорт. Церемонията по награждаването им се състоя по време на Нациналното съвещание "Безопасност на превозите в железопътния транспорт", което се провежда днес в Горна Оряховица. На него бяха дискутирани въпросите по безопасността на железопътните превози на пътници и товари, както и действията, предприети от българското правителство за хармонизиране на законодателството ни в тази област с това на Европейския съюз.

Награди за дългогодишна безаварийна дейност получиха Димитър Тодоров, ръководител-участък "Горна Оряховица-разпределителна" от НК "Железопътна инфраструктура", и Янко Димитров, локомотивен машинист в локално депо "Горна Оряховица". Почетни плакети и парични награди в размер на 200 лв. за проявен висок професионализъм при преодоляването на последствията от произшествието в междугарието Скобелево - Ябълково получи екип от служилтели на БДЖ и НК ЖИ. На 24 септември през нощта дерайлираха единайсет вагона от товарен влак, движещ се от Пловдив за Димитровград. Тогава бяха предприети спешни мерки за сввоевременното вдигане на вагоните от линията.

По време на форума заместник-министър Крушкова изнесе специален доклад за мерките по осигуряване на безопасността на жп превозите и товарите. В изпълнение на Закона за железопътния транспорт са разработени и въведени в действие 21 подзаконови нормативни актове, обхващащи всички основни въпроси по безопасността на превозите, заяви зам.-министър Крушкова.

България е приела и Стратегия за оздравяването на железопътните системи в Общността, включена в Бялата книга на Европейската комисия. Стратегията налага изработването на нова директива за координиране и подобряване мерките за безопасност в железопътния сектор, допълни още Крушкова.

Европейският съюз е разработил Предложение за директива на ЕС Nо2002/21 за безопасността на железопътния транспорт, насочена към четири основни приоритетни области в развитието на безопасни европейски железници: хармонизацията на структурата на законодателството и съдържанието на правилата за безопасност; премахването на бариерите за по-нататъшното отваряне на пазара; осигуряването на прозрачност и информация за безопасността и уеднаквяването на разследването на сериозните произшествия.

В рамките на Националното съвещание доклади изнесоха още изпълнителният директор на БДЖ ЕАД Георги Нешев и генералният директор на НК ЖИ Димитър Гайдаров.

За допълнителна информация:
Радослава Петров, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed