Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
ЕИБ подкрепя твърдата линия на МТС по инвестиционните проекти 17.09.2003

Ръководството на Министерството на транспорта и съобщенията и представители на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) потвърдиха ангажиментите си съвместните им проекти да бъдат изпълнени в предвидените срокове. Проектите, които са финансирани чрез договори на ЕИБ и се изпълняват от Министерството на транспорта и съобщенията са свързани с реконструкцията и разширяването на летище София, модернизацията на Ръководство въздушно движение (РВД), рехабилитацията и модернизацията на Пристанищен комплекс Лом, реконструкцията и електрификацията на жп линия Пловдив - Свиленград и строежът на нов мост над река Дунав при Видин - Калафат.

Това стана ясно днес на среща, която се проведе в Министерството на транспорта и съобщенията. На нея присъстваха вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев, зам.-министър София Касидова, директорът на Дирекция "Заемни операции" към ЕИБ Райнър Зербек, както и експерти от Министерството и ЕИБ.

По време на разговорите вицепремиерът Василев потвърди пред представителите на ЕИБ намерението си да следва твърда линия по изпълнението на проектите за летище София и РВД, а представителите на банката подкрепиха политиката на министъра. Беше направен преглед на проектите и бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи.

Реконструкцията, развитието и разширението на летище София включват изграждане на нов пътнически терминал и нова пистова система, като се осигурява възможност за обслужване на всички класове самолети, включително и на Боинг-747. Кредитът, осигурен от ЕИБ, е на стойност 60 млн. евро. Чрез проекта ще се повиши капацитетът на летището на 2.6 млн.пътника годишно и 26 000 тона годишен карго обмен и ще се намали вредното влияние върху околната среда. При реконструкцията и електрификацията на жп линия Пловдив - Свиленград кредитът, осигурен от ЕИБ, е на стойност от 150 млн. евро, за строежа на новия мост на река Дунав при Видин - Калафат - 70 млн. евро, а при рехабилитацията и модернизацията на пристанище Лом - 17 млн. евро.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed