Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
БТК намалява цените на международните телефонни разговори 30.09.2003

В съответствие с обявеното от вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев пред медиите преди две седмици, Българската телекомуникационна компания ЕАД (БТК) намалява цените на международните телефонни разговори с автоматично изграждане на връзката към фиксираните мрежи на Европейските страни от втора зона с 16,7%.

Преди две седмици министър Василев заяви още, че компанията няма намерение до края на годината да вдига цените на услугите си. В същото време, би могла избирателно за някои региони и за някои трасета да предостави промоционни пакети с намалени цени още до Нова година. Това се прави не само с търговски интерес, но и за да може БТК да запази водещата си позиция в този бранш, допълни той в изказването си.

Намалението ще започне от 00.00 часа на 1 октомври 2003 година и ще продължи до 24.00 часа на 31 октомври 2003 година.

При международните телефонни разговори към фиксираните мрежи на Европа съществуват две зони, които по време на промоцията ще се избират на една и съща цена.

  • Първа зона включва фиксираните мрежи на съседните на България страни. В момента 1 минута разговор в тази зона струва 0.40 лв без ДДС. За периода 1-31 октомври - цената не се променя.
  • Във Втора зона влизат фиксираните мрежи на другите страни от Европа или страните: Австрия, Азорски острови, Албания, Андора, Балеарски острови, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, Ватикана, Великобритания, Германия, Гибралтар, Дания, Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Канарски острови, Кипър, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Мадейра, Молдова, Монако, Норвегия, Полша, Португалия, Русия, Сан Марино, Словакия, Словения, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Хърватска,Чехия, Швеция, Швейцария.

Сега минута разговор с тях струва 0.48 лв. През октомври абонатите на БТК ще се свързват с европейските си приятели и бизнеспартньори за 0.40 лв. на минута без ДДС.

Също така от 1 октомври БТК активира за всички абонати на цифрови централи допълнителните услуги "Напомнящо повикване", "Пренасочване на повикването", "Не ме безпокой", "Абонатът отсъства", "Чакащо повикване", "Директно повикване" и "Предоставяне идентификация на викащата линия (CLIP)".

Услугите "Предоставяне идентификация на викащата линия (CLIP) и "Ограничаване идентификацията на викащата линия (CLIR) ще се предоставят без заплащане, т.е. отпада еднократната цена от 5,00 лева.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed