Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Италианската телевизия "РАИ Тре" излъчи репортаж, посветен на отбелязването на 100 годишнината от рождението на Джон Атанасов 06.06.2003

На 05 юни 2003 г., държавната италианска телевизия "РАИ Тре" излъчи в централната си новинарска емисия репортаж, посветен на отбелязването на 100 годишнината от рождението на Джон Атанасов - бащата на компютъра.

В интервю, българският посланик в Рим Никола Калудов разказа за делото на Джон Атанасов. В материала бе акцентирано и върху интересната мисия на българският ветроходен кораб "Калиакра", който е на средиземноморска обиколка за разпространяване на българския принос в световен мащаб и националните традиции.

Италианската телевизия "РАИ ТРЕ" излъчи разширен материал за Джон Атанасов и в специализираното си предаване за компютри и технологии. В репортажа, журналистката Чичилиа Гаида разказва интересни моменти от живота и делото на изобретателя от български произход, както и за завръщането му в България.

Репортаж от коктейла, даден на борда на кораб "Калиакра" излъчиха и частните неаполитански телевизионни канали "Telelibera" и "Canale 8".

Агенция "AdnKronos" помести следното съобщение: "Посланикът на Република България в Рим Никола Калудов събра неаполската общественост за да отбележи 100 годишнината от рождението на "бащата на компютъра" Джон Атанасов, починал през 1996 г. На борда на красивия български ветроходен кораб "Калиакра" българския посланик подчерта, че Атанасов "винаги е се е гордеел и връщал към българския си корен" и допълни, че изборът да се отбележи годишнината на "бащата на компютъра" точно в гр. Неапол не е случаен, тъй като града е една от базисните точки за развитие на отношенията с Балканите.

Неаполският ежедневник "Ил матино" отбелязва още, че корабът "Калиакра" преди да се завърне в родината си от средиземноморската си обиколка, ще премине и през Барселона- "един успешен и оригинален начин да разкаже и популяризира българския принос, култура и обичаи".

Кратки любопитни материали за събитието поместиха и местните ежедневници "Ил Джорнале ди Наполи", "Ил Джорно", "Кориере дел Медзожи", "Ил Голфо" и др.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed