Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Пламен Петров: Облигационната емисия на БМФ ще даде възможност да придвижим преговорите по глава "Транспорт" 09.04.2003

Финасирането, което ще се осигури с облигационната емисия, която параходство "Български морски флот" /БМФ/ планира да пусне на пазара в размер на 75 милиона долара, ще бъде изключително целесъобразно и ефективно от икономическа гледна точка, каза министър Пламен Петров.

Има значителен интерес от инвестиционни банкери, които да извършат пласирането на тези ценни книги. Корпоративното издаване на облигация от БМФ ще позволи рефинансиране на кредити на флота към банки и ще даде възможност на 23 -те кораба, плаващи под удобен флаг, да се върнат под български.

Целта и ефектът, който се очакват от тази операция, е преди всичко да паднат ипотеките върху корабите на БМФ, плаващи под удобен флаг. От това следват няколко положителни резултата, първият от които е освобождаването на дълготрайни материални активи, без тежестта на ипотека. Вторият е, че БМФ ще има възможността да върне корабите си под български флаг, с което ще се коригират статистическите данни, върху които се водят
преговорите с ЕС по глава "Транспорт", в частта й за морска безопасност.

В момента тези кораби, които са нови и с най-малко проблеми, не се отчитат като статистика за българския флаг, а за други държави. Три от тези кораби, които сега се връщат под български флаг за последните години имат над 16 проверки и нито едно задържане по Парижкия меморандум. Връщането на корабите ще намали средната възраст на флота ни и ще промени съотношението, което в момента е най-големият проблем за нас от гледна точка на морската безопасност пред Европа.

Средствата, които ще се съберат от ползването на този финансов инструмент, ще бъдат с около 10 млн. долара повече от това, което е необходимо на БМФ за рефинансиране на кредитите. По този начин ще бъдат осигурени свежи пари за реализирането на някои от проектите на компанията.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed