Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Първият пожарен автомобил произведен в България е за летище Пловдив 11.02.2003

Утре, 12 февруари 2003 г.(сряда), първият пожарен автомобил, проектиран и изработен в България, преминал успешно всички необходими изпитания ще бъде предаден за експлоатация на "Летище Пловдив" ЕАД. Доставката на автомобила е част програмата на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" за подобряване на аварийно-спасителната дейност в международните летища. Част от програмата са усъвършенстването на нормативната база и доставката на специализирано техническо оборудване.

Първият пожарен автомобил, сглобен за шест месеца в София е на стойност 400 000 лв. Производството на пожарния автомобил в България снижава цената му приблизително с 50% спрямо тази на международния пазар. Пожарният автомобил е оборудван с цистерна за вода - 9 т., 2.2 т. пенообразувател и 250 кг. пожарогасителен прах. Автомобилът е приспособен за работа в гражданските летища, снабден е с допълнително оборудване, отговаря изцяло на изискванията на Наредба №3/1996г. на МТС за аварийно-спасителното осигуряване на полетите в гражданските летища.

Шасито на автомобила е производство на "Мерцедес", доставено от "Балкан СТАР". Мощността на двигателя му е 313 к.с. EURO 2, дизел, а колесната формула на автомобила е 6х6. Надстройката на автомобила е производство на фирма "РОЗЕНБАУЕР". Всички операции по сглобяването, монтажа, центровката и изработването на каросерията са извършени от фирма "БУЛФАЙЕР" ЕООД - София, спечелила обществена поръчка на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" към МТС. Фирмата производител разполага със собствена база за производство сертифицирана по системата за качество ISO 9001. Фирмата е водеща в областта на производството и търговията с пожарна и аварийно-спасителна техника, вписана в регистъра на малките и средни предприятия с ранг на средно предприятие.

Приключила е процедурата за доставка на такъв пожарен автомобил и за летище София. Предстои откриване на процедура за доставка на пожарна кола на летище Варна.
До края на април 2003 г. ще бъде доставен съвременно оборудван автомобил за спешна медицинска помощ за летище София по програмата на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" за подобряване на аварийно-спасителната дейност в международните летища.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed