Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Внучката на Джон Атанасов се срещна с министър Пламен Петров 09.01.2003

Тамара Бъртън се срещна с министър Петров преди участието си в "Шоуто на Слави Трифонов", където е специален гост тази вечер.

Министърът на съобщенията разказа на внучката на изобретателя от български произход за проектите в сферата на високите технологии. Името на Джон Атанасов носи пилотния проект за "Виртуална катедра по компютинг", който бе официално открит от министър Пламен Петров на 17 декември 2002 г.

Тамара Бъртън изяви желанието си да се обучава в българския виртуален университет чрез първата виртуална катедра, която носи името на дядо й.

През цялата 2003 година ще се откриват лаборатории в цялата страна. По думите на Тамара Бъртън всичко, което е направено през последната година в посока популяризирането на интернет и виртуално обучение прави чест на страната ни. Тя обеща при първа възможност лично да открие някоя от лабораториите.

Наследницата на Джон Атанасов беше запозната с поредицата от инициативи, посветени на юбилея на знаменития й дядо, които ще продължат през цялата година по повод 100-годишнината от рождението на изобретателя на компютъра.

Според Тамара Бъртън, която е пилот по професия, министър Пламен Петров "има много добри идеи за България и развива чудесни проекти".

Министърът й показа някои от уникалните макети на първите български самолети. В хода на разговора стана ясно, че и двамата са страстни почитатели на ски спорта. Бяха разменени впечатления от ски пистите у нас и в Колорадо. Наследницата на Джон Атанасов изрази искрено съжаление, че не може да откликне на поканата на министър Петров да изпробват някое от ски-трасетата в родните курорти, поради твърде наситената й програма.

N.B. Повече информация за пилотния проект на "Виртуална катедра по компютинг Джон Атанасов" можете да намерите в тук >>.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed