Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Седмо заседание на Постоянната българско-руска работна група по транспорт, София 13-15 януари 2003 г. Руската страна прие назначаването на новия български национален превозвач 15.01.2003

С подписването на протокол на 15 януари 2003 г. приключи седмото заседание на Постоянната българско-руска работна група по транспорт.

В рамките на състоялите се двудневни преговори между делегациите на Министерството на транспорта и съобщенията на Република България и Министерството на транспорта на Руската федерация детайлно бяха разгледани съществуващите в момента проблеми и бяха постигнати договорености за предприемане на съвместни действия за тяхното преодоляване.

Беше констатирано, че откритите въпроси се отнасят главно до извършването на международни автомобилни превози на товари и са свързани с трудностите при пресичането на руските граници и процедурите за издаване на визи за шофьорите.

Решаването на такива въпроси излиза извън рамките на компетентност на транспортните министерства, поради което Постоянната работна група по транспорт ще потърси съдействието на двустранната Междуправителствена комисия, чието осмо заседание ще се проведе през следващата седмица.

Българската страна получи уверение, че възникналият проблем с приемането от руска страна на националния авиопревозвач "Балкан Ер Тур" за назначено предприятие по двустранната Спогодбата за въздушни съобщения ще бъде положително разрешен в близко време.

Руската страна потвърди принципното си съгласие с предложената от българската страна схема за погасяване на задълженията на "Балкан", натрупани за аеронавигационно обслужване във въздушното пространство на Руската федерация за сметка на изплащането на дълга на "Аерофлот" към българската страна.

Руската страна потвърди, че приема назначаването на новата българска авиокомпания. Документите, отнасящи се до дейността на новоназначения авиопревозвач, в момента се разглеждат от въздухоплавателните власти на Русия. За резултатите българската страна ще бъде незабавно информирана.

С цел да бъдат предоставени повече възможности за транспортно обслужване на взаимната търговия и транзита на стоки страните ще насочат усилията си за развитие на преките транспортни връзки чрез по-ефективно използване на съществуващите възможности за превози по схемите "река-море" и откриване на нови линии между българските и руските морски пристанища. В тази връзка до края на първото полугодие на 2003 г. в гр. Азов ще се проведе трета поред среща на представители на морските и речните администрации на България и Русия с участието на заинтересувани корабоплавателни компании и спедитори.

В рамките на седмото заседание на Постоянната българско-руска работна група по транспорт се състоя среща на министъра на транспорта и съобщенията г-н Пламен Петров с първия заместник-министър на транспорта на Руската федерация г-н Анатолий Насонов.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed