Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Мутафчиев създаде щаб за координиране на действията за преодоляване на щетите от природните бедствия 14.03.2006
Голям размер

По нареждане на министъра на транспорта Петър Мутафчиев днес беше сформиран щаб за координиране на действията по овладяване, преодоляване и предотвратяване на последствията от природните бедствия, крупни аварии и кризи в областта на транспорта.

Щабът се оглавява от заместник-министъра на транспорта Георги Петърнейчев. В него влизат директорът на дирекция „Управление при кризи и евроатлантическо сътрудничество” в МТ Александър Согиндолски, изпълнителният директор на ИА „Железопътна администрация” Георги Николов, изпълнителният директор на ИА „Пристанищна администрация” кап. Пейчо Манолов, главният директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация” Георги Стоянов, изпълнителният директор на ИА „Морска администрация” кап. Венцислав Иванов, изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация” Володя Киров, генералният директор на НК „Железопътна инфраструктура” Димитър Гайдаров, изпълнителният директор на БДЖ ЕАД Олег Петков и изпълнителният директор на ДП „Транспортно строителство и възстановяване” Цветан Гогов. За секретар на щаба е назначен главният директор ГД „Железопътна инспекция” в ИАЖА Антон Буров.

Целта е да бъдат координирани действията по отстраняването на последствията от природните бедствия, крупни аварии и кризи, както и да бъдат приети необходимите за това решения. С оглед намаляването на потенциалните щети ще се предлагат решения и спешни мерки на ръководството на Министерството на транспорта.

Председателят на щаба ще има възможността да привлича при необходимост и други експерти от Министерството на транспорта и други организации при осъществяването на дейността му.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed