Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Руската авиокомпания OAO “Илюшин Финанс Ко.” представи новите си самолети 29.03.2006
Голям размер

Руската авиационна финансово-лизингова компания ОАО “Илюшин Финанс Ко.” представи днес пред авиационния бранш у нас дейността си, основните си проекти и новите си граждански самолети, руско/украинско производство – Ил-96, Ту-204-100/300 и Ан-148. По време на срещата генералният директор на ОАО “Илюшин Финанс Ко.” Александър Рубцов изнесе презентация.

Делегацията е на двудневно посещение в нашата страна. По време на визитата са предвидени делови срещи с представители на Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация” (ГВА), български авиокомпании, потенциални инвеститори и други заинтересовани организации и лица.

Съорганизатори на срещата са ГД ГВА, Българската аерокосмическа агенция (БАКА), фирма БАСА Авиейшън ООД и Асоциацията на българските авиокомпании (АБА).

“Илюшин Финанс Ко.” е създадена през 1999 г. с цел отдаване на финансов лизинг на нова руска авиационна техника за вътрешния и международния пазар, в т. ч. с използване на експортно кредитиране. Компанията извършва стратегически инвестиции в перспективни авиостроителни предприятия в Русия и ОНД и се налага като водещ фактор в организацията на производството на нови руски граждански самолети.

Досега са произведени и продадени 8 самолета Ил-96-300 и 5 Ту-204-100/300, като в момента се изпълняват договори за финансиране и продажба на още 12 самолета за клиенти в Русия и други страни.

Самолетът Ил-96-300 е предназначен за превоз на 269 пътника на междуконтинентални разстояния до 13 500 км. Ту-204-300 е нов вариант на средномагистралния самолет Ту-204-100 със скъсен пътнически салон, предназначен за извършването на далечни полети.

По време на презентацията г-н Рубцов заяви, че ОАО “Илюшин Финанс Ко.” активно участва в маркетинга на новия регионален пътнически самолет Ан-148, който понастоящем приключва сертификационните си изпитания. Очаква се този тип самолет да има значителен търговски успех в относително новата пазарна ниша на 80-местните реактивни регионални самолети.

Фирма БАСА Авиейшън ООД беше представена като доставчик на оборудване, свързано с безопасността на полетите и работи на авиационния пазар в Централна и Източна Европа, Русия и ОНД от 1999 г. Тя е и представител на немската фирма Дрегер Аероспейс (производител на авиационно кислородно оборудване) за този регион. Заедно с това, БАСА Авиейшън извършва консултантска дейност в областта на гражданската авиация и представлява интересите на водещи авиационни производители от Русия и Украйна като Туполев, КАПО “С. П. Горбунов”, ХГАПП в България и балканските страни.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed