Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
"България Ер" кръщава 10 000 чужденци с имена на цветя 14.04.2006
Голям размер

По повод Цветница от днес всички чуждестранни пътници на борда на авиокомпания „България Ер” ще получават кръщелни свидетелства с български имена. За целта са подготвени 10 000 „кръщелни свидетелства” с „цветни” имена. Вариантите за дамите са: Ива, Калина, Камелия, Кремена, Лора, Лилия, Маргарита, Невена, Ралица и Цвета, а за господата – Явор, Ясен, Калин, Росен и Здравко. Сертификатите съдържат и информация за произхода на флоралните имена и снимки на цветята.

„Цветното кръщаване” е една от пролетните изненади, които „България Ер” предлага през април на пътниците си. Тази инициатива ще предостави възможност на чуждестранните пасажери на авиокомпанията да се докоснат до българските празници Цветница и Лазаровден. Кампанията е част от инициативата „Духът на България на борда на България Ер”, чиято цел е да представи пред света различни аспекти на българската идентичност.

Кръщелните свидетелства ще бъдат предлагани на всички полети на авиокомпанията до Великден. На самия празник Цветница (16 април, неделя) 500 пътници, излитащи от София, ще бъдат изпратени с традиционен подарък – върбово венче. От началото на април „България Ер” вече е събрала и 30 детски рисунки на пролетни цветя – подарък от малките пасажери на борда. При качването си на самолета те получават блокче и пастели, и покана да нарисуват пролетна картина. Творбите на децата ще бъдат показани на специална изложба в края на месец април.

Празникът Цветница ще бъде отбелязан по нетрадиционен начин в неделя, 16.04.2006 г., в 14.00 часа на Летище София, салон „Заминаващи”, от известни български именници заедно с пътниците на „България Ер”. Гостите се очаква да бъдат: Цветана Манева, Явор Милушев, Маргарита Хранова, Лилана и Виолета от VIP Brother. На събитието ще присъстват председателят на борда на директорите на „България Ер” Йордан Карамалаков и изпълнителният директор на Летище София Пламен Станчев. Лазарки ще подаряват върбови венчета на пътниците на „България Ер” с пожелание за здраве и късмет.

В понеделник, 17 април 2006 г., от 11.30 часа пред малкия VIP на Летище София ще се извърши освещаване на новия лизингов самолет на „България Ер”. На събитието ще присъства заместник-министърът на транспорта Даниела Никифорова, народни представители и др.

За допълнителна информация:
Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed