Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Осмото заседание на българо-руската Постоянна работна група по транспорт ще се проведе в Москва 09.05.2006
Голям размер
Осмото заседание на българо-руската Постоянна работна група (ПРГ) по транспорт ще се проведе на 11 и 12 май 2006 г. в руската столица – Москва.

Председател на българската работна група е зам.-министърът на транспорта Георги Петърнейчев. Съпредседател от руска страна е заместник-министърът на транспорта Сергей Аристов.

Постоянната българо-руска работна група по транспорт е създадена по силата на чл. 8 от Спогодбата между Правителството на Република България и Правителството на Руската федерация за принципите на сътрудничество в областта на въздушния, морския и автомобилния транспорт. Спогодбата е подписана на 26 август 1994 г., а работната група функционира от 1995 г.

Постоянната работна група по транспорт е орган на Междуправителствената българо-руска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, който редовно провежда своите годишни сесии в България и Русия.

Според установената практика, Осмото съвещание ще предхожда Десетата сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество (МПК), която ще се състои на 15-18 май 2006 г. в Москва.

Българското министерството на транспорта е предложило на руската страна по време на Осмото заседание на ПРГ по транспорт в рамките на дневния ред да се обсъди сътрудничеството в областта на международните автомобилни превози, морския и речния транспорт и пристанищната дейност, железопътния и въздушния транспорт.

Очаква се да продължат преговорите за откриването на международна железопътна и фериботна връзка между двете страни. Българската страна отново ще повдигне въпроси, свързани със срока на валидност на разрешителните за автомобилни превози, визовите проблеми за международните автомобилни превозвачи, налагането на административни наказания за неспазване на сроковете при транзитиране през територията на Руската федерация. Ще бъде направено предложение към руската страна за продължаване на дискусията между въздухоплавателните власти на двете страни, за да се намери възможно най-благоприятното решение за регулиране на изпълнението на чартърните превози. В рамките на заседанието на ПРГ по транспорт ще бъде направена презентация на възможностите на българските речни и морски пристанища.

В състава на българската делегация са включени представители от МТ, изпълнителните агенции „Автомобилна администрация”, „Пристанищна администрация”, ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация”, БДЖ ЕАД, БМФ ЕАД и ДП „Пристанищна инфраструктура”.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed