Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев посети Централна гара – София 01.12.2005
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и заместник-кметът на Столична община Цветан Цветанов посетиха Централна гара – София.

Целта беше да се преценят общите действия на министерството със Столичната община, за да бъдат създадени по-добри условия за пътниците в района на Централна гара. Основно внимание беше отделено на:
- възможностите на пристигащите и заминаващите пътници за връзка с градския транспорт;
- проблема с паркирането на автомобили в района на гарата;
- обслужването на пътниците.

Идеята на срещите на представители на МТ с представители на Столична община по въпросите, свързани с работата на общината, е да се направи по-добра координация. Досега не са правени такива срещи, от общите проекти биха спечелили хората, заяви господин Цветанов.

За подобряване на връзката на пътниците с градския транспорт ще бъдат монтирани шест ескалатора и шест асансьора. Предвидена е и възможността за осигуряване на достъп до влаковете на трудноподвижни хора и хора в инвалидни колички. Към момента на обекта са демонтирани 13 броя стари ескалатори. Почистени и отремонтирани са леглата на ескалаторите, изпълнени са фундаментите и е положен пласт хидроизолация за отводняване и отвеждане на попаднали води. Асансьорите и ескалаторите са произведени и ще се доставят поетапно. Монтажът на ескалаторите започна на 28.11.2005 г. Те ще бъдат монтирани на ІІ, ІІІ, ІV, V и VІ-ти перони, като първо ще се монтират тези към Ротондата. Асансьорите и ескалаторите са немско производство на фирма “Тисен”.

Очаква се монтажът на ескалаторите и асансьорите да приключи около 28.12.2005 г, а след приемането на обекта от Държавна приемателна комисия и получаване на разрешение за ползване от ДНСК, да бъдат пуснати в редовна експлоатация.

Изпълнител на обекта е ДЗЗД “Трансстрой”. Стойността на строително-монтажните работи (демонтаж на 13 броя стари ескалатори и монтаж на нови ескалатори и асансьори и други видове работи) възлиза на 2 292 000 лв. Финансирането на обекта е от “Публични инвестиционни проекти” ЕАД.

От реконструкцията гарата ще стане по-модерна. В заданието за проектиране на вътрешното пространство на Централна гара е предвидено да бъдат изградени бюра за връзка с всички видове транспорт, информационна система, достъп до Интернет връзки и др.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail:
kvardev@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Снимки от посещението на министъра на транспорта Петър Мутафчиев на Централна гара – София


Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed