Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
МТ стартира днес на своя интернет портал нова рубрика „АНТИКОРУПЦИЯ” 21.08.2006
Голям размер

 Министерството на транспорта стартира днес на своя интернет портал нова рубрика „АНТИКОРУПЦИЯ”. Тя има за цел ефективен диалог с гражданите по отношение превенция и противодействие на корупцията в системата на Министерството на транспорта, както и да информира гражданите с процедурите, свързани с подаване на сигнали за нередности и корупция във ведомството и неговите структури.

Чрез стартирането на настоящата рубрика имаме желание да водим с всички граждани конструктивен диалог по отношение на така чувствителната тема за обществото – корупцията. За улеснение сме разработили формуляр, чрез които може да бъде подаден сигнал за констатирани нередности и пропуски в нашата работа. Формулярът можете да откриете на нашата нова рубрика „АНТИКОРУПЦИЯ”.

В контекста на изпълнението на „Стратегията за прозрачно управление и за превенция и противодействие на корупцията” на сайта на министерството работи гореща телефонна линия с номера: 02/940 95 61 и 02/940 94 30, на която гражданите имат възможност да сигнализират за нарушения и нередности, констатирани в нашата система.

Като добра практика в антикуропционен аспект се отчита създаването на Център за информация и координация на принципа на „едно гише”, открит през месец декември 2005 г. в Министерството на транспорта. Прекъсването на директната връзка между гражданите и служителите, извършващи даден вид услуга води до намаляване риска от корупция в системата. От друга страна качеството на обслужването на гражданите чувствително се увеличава. Концентрацията на обслужването в системата води до бърз и компетентен диалог на потребителите на многобройните услуги, които се извършват в системата на транспорта.

Статистиката показва, че в областта на автомобилния транспорт се предлагат едни от най-многобройните услуги в страната. Отчитайки този факт ръководството на министерството обособи самостоятелно звено за обслужването на гражданите на принципа на „едно гише” в ИА „Автомобилна администрация”. За целта е открита и телефонна връзка, където може да се получи компетентна и бърза информация за различните видове услуги, сроковете за изпълнение, необходимата документация, както и указания за попълването им. Тук е мястото да обявим и телефоните за връзка със специализинато звено на обслужване – 02/930 88 40; 02/930 88 10.

ВНИМАНИЕ! Уведомяваме всички граждани, че съгласно разпоредбите на чл.111, ал.4 от Административнопроцесуалния кодекс „Не се образува производство по анонимни предложения или сигнали, както и по сигнали, отнасящи се до нарушения, извършени преди повече от две години”.

СИГНАЛИ ЗА НЕРЕДНОСТИ И КОРУПЦИЯ В СИСТЕМАТА НА МТ

На адрес: София 1000, ул. Дякон Игнатий № 9, Министерство на транспорта, може да изпращате информация за нередности и сигнали за корупция в системата на транспорта. Сигналът за нарушения извършвани от служителите на министерството и агенциите към него ще бъдат проверявани от специализираното звено “Инспекторат”. Сигналите свързани с корупционни практики в търговските дружества, в които министърът на транспорта представлява държавата в общото събрание или упражнява правата на едноличния собственик на капитала, ще се проверяват от дирекция "Концесии и контрол върху дейността на търговските дружества". Желателно е да бъдат изпращани и доказателства за откритите нарушения. Това ще повиши възможността за по-ефективни действия от наша страна при проверката на сигналите, подадени от гражданите.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail:
kvardev@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed