Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
“Български пощи” ЕАД ще получат четиридесет и пет нови товарни автомобили 24.11.2005
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще присъства на връчването на четиридесет и пет нови товарни автомобили на “Български пощи” ЕАД. Автомобилите отговарят на най-високия европейски стандарт за екологичност и сигурност – “Евро 3”. Те ще бъдат официално предоставени от представители на висшия мениджмънт на IVECO SPA, Италия.

Обновяването на авто-парка с автомобили по стандарта “Евро 3” е един от приоритетите на транспортното министерство във връзка с присъединяването ни към Европейския съюз.

Събитието ще се проведе на 25 ноември 2005 г., петък, от 10.00 ч в Международния изложбен център – София, бул. “Цариградско шосе” 147.

От страна на италианския производител ще присъстват: Владимир Кнежевич, регионален мениджър на IVECO SРA, Италия, Ернесто Роси, търговски мениджър на IVECO за Централна и Източна Европа, Розарио Италиано, председател на борда на директорите и изпълнителен директор на “Торино моторс Индъстриъл Виъкълс” АД.

От страна на “Български Пощи” ЕАД ще присъстват главният изпълнителен директор Енцислав Харманджиев. Сред официалните гости на събитието ще бъдат представители на законодателната и местната власт, управители на компании от бранша и др.

***

След успешното провеждане на открита процедура по Закона за обществените поръчки за доставка на нови товарни автомобили за експлоатационните нужди на „Български пощи” ЕАД, две фирми спечелиха доставката. Това са:

  • "АвтоМотор Корпорация", официален представител на марката автомобили "Ситроен" за България.
• "Торино Мотърс Индустриъл Виъкълс ", дилър на фирмата „Ивеко”.

 

По първия лот "АвтоМотор корпорация" достави на Български пощи 50 автомобила "Ситроен" с полезна товароносимост до 800 кг, които вече се експлоатират в системата на пощите.

Вторият лот включва 33 товарни автомобила с полезна товароносимост до 2 тона, доставени от "Торино Мотърс Индустриъл Виъкълс ". Една част от тези автомобили ще изпълняват функциите на мобилни пощенски станции. По този начин ще се разшири традиционната дейност, извършвана от пощите в България, което ще допринесе за подобряване на качеството, рентабилността и достъпността на пощенската дейност в страната.

Третият лот включва 12 камиона с полезна товароносимост до 6 тона, доставени също от "Торино Мотърс Индустриъл Виъкълс”.

Обновяването на автомобилния парк на "Български пощи" ЕАД ще доведе до подобряване на качеството на предлаганите транспортни услуги чрез създаване на екологосъобразна и безопасна транспортна система, основаваща се на модерни технологии. Доставката на новите автомобили финализира амбициозния проект на Министерството на транспорта и на "Български пощи" ЕАД за 70-процентно обновяване на автомобилния парк на дружеството.

Тази година "Български пощи" ЕАД започна реализирането на модерна инвестиционна програма. В нея са заложени основните критерии и изисквания, които ще позволят да бъде достигнато нивото, стандартите и качеството на услугите, предоставяни от европейските и световни пощи.

Първият етап на инвестиционната програма включва обновяването на автомобилния парк с 95 нови товарни автомобили, доставени по три лота, изграждането на международен сортировъчен център на нов терен, доставката на нови компютри и изграждането на компютърна мрежа за автоматизация на работата и управление на дружеството. Чрез модернизацията и въвеждането на високите технологии ще се подобри качеството на пощенските услуги. Всичко това ще създаде благоприятни условия за работа на Български пощи в конкурентна среда, след приемането на страната ни в Европейския съюз и отпадането на монопола на "Български пощи” ЕАД.

Снимки от събитието можете да откриете на уеб-сайта на Министерството на транспорта във Фотогалерия.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed