Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Остават 69 дни до крайния срок за подаването на офертите за Ландшафтното устройство на Летище София 16.01.2007
Голям размер

Остават 69 дни до крайния срок (26 март 2007г.) за подаването на офертите за проекта „Ландшафтно устройство на новия пътнически терминал на Летище София и прилежаща инфраструктура". Проектът е част от големия проект „Реконструкция, развитие и разширение на Летище София", чиито основни цели са да се увеличи капацитетът на летището, да се постигне категория ІІІ на световните стандарти за обслужване на пътници съгласно указанията на ИКАО, както и да се намали вредното влияние на околната среда. Завършването на ландшафтното устройство на терминала, което е залегнало като част от Финансовия меморандум по проекта, е едно от условията за цялостното приключване на проекта за реконструкция и развитие на Летище София.

Изграждането на ландшафта на 400 декара, непосредствено до новия пътнически терминал, предвижда полагане на хумусен слой и затревяване на площите, намиращи се между пистите, пътеките за рулиране и отводнителните канали, както и затревяване и засаждане на храстова растителност по склоновете на корекцията на р. Искър и подпорното съоръжение на пътека за рулиране от страната на бившата кариера.

Ландшафтното устройство на новата терминална сграда и околното пространство има за цел се създаде хармонична и екологично чиста среда. Проектът включва функционалното разпределение на терена и обособяването на отделни зони за спорт, почивка и бизнес, земни и укрепителни работи, полагането на хумусен слой почва, залесяването и озеленяването. Наред с това се предвижда изграждането на техническа инфраструктура, включваща напоителна система и система за осветление на бъдещите алеи и паркове за разходка, както и водни атракции. Като основен фокус в бъдещия парк, ще бъде езерото, което се намира в центъра на терена. То ще представлява естествен център за отдих и водни атракции и ще бъде фокусна точка за пристигащите пътници.

Летищният парк ще създава условия за отдих и различни спортни занимания както за деца, така и за възрастни пътници и жителите на града.

В изпълнение на екологичните изисквания и условията на Финансовия меморандум за Летище София, Министерството на транспорта обяви търгове за избор на Строител и Строителен надзор по проекта на 20 декември 2006г. Съгласно тръжните документи идейният проект за ландшафтно устройство е част от техническите изисквания към кандидатите, участващи в тръжната процедура. Задължително посещение на обекта ще бъде организирано на 15 февруари 2007 г. Обявите за тръжните процедури могат да бъдат намерени на български език в брой 1 на ДВ от 2007 г. и на английски език на официалната интернет страница на Министерството на транспорта в рубриката новини от 20 декември 2006 г.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed