Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Промени в ръководствата на авиокомпания „България Ер”, Пристанище Бургас и Летище Бургас 16.11.2005
Голям размер

Единият от изпълнителните директори на авиокомпания „България Ер” – Константин Тасков, депозира оставката си днес пред министъра на транспорта Петър Мутафчиев, мотивирайки се с усложнената обстановка в авиокомпанията. В молбата си за освобождаване той изрази готовност да работи за по-нататъшното развитие на компанията. Министърът уважи неговите мотиви.

Със негова заповед днес беше сменен и другият изпълнителен директор на авиокомпания „България Ер” – Филип Алексиев. Новият изпълнителен директор на „България Ер, считано от утре, 17.11.2005 г., е Златин Съръстов. Досега той е бил директор на „Амфора Капитал” ЛТД. Преди това Съръстов е бил директор на „Мънипорт” ЛТД /Лондон/, работил е като инвестиционен банкер в HSBC /Лондон/, като асистент в УНСС по банково дело, парична теория и парична политика и в продължение на 5 години е бил сътрудник в Хърсев Ко КДА. Завършил е финанси и Международни икономически отношения в УНСС и магистратура в London Business School.

Съветът на директорите на „България Ер” също беше променен днес. Новите членове на борда са: заместник-министърът на вътрешните работи Румен Андреев, ръководителят на клона за България на Международната асоциация за въздушен транспорт /ИАТА/ Йордан Карамалаков и и.д. директорът на дирекция „Концесии” в Министерството на транспорта Георги Тодоров. Досегашният член на Съвета Константин Тасков остава, като член на Съвета.

Ръководството на Летище Бургас също ще претърпи промени, считано от утре. Досегашният изпълнителен директор на дружеството – Петър Василев, запазва своя пост. Новите членове на управителния орган на Летището са: адвокатът от Бургаската адвокатска колегия Евгений Мосинов и държавният експерт в дирекция „Фирмено управление и контрол” в Министерството на транспорта Димитър Димитров. Нина Тодорова и Мариела Павлова остават членове на Съвета на директорите на Летище Бургас.

Промените в Пристанище Бургас влизат в сила от днес. За нов изпълнителен директор е назначен капитан Манол Манолов. Новите членове на Съвета на директорите са: управителят на „Булкам Сий Трейдинг ” ООД Любомир Манджуков, управителят на фирма „Дафмар” ООД, гр. Бургас, Аргир Бояджиев. Десислава Терзиева и Бранимир Петров запазват постовете си.

Кап. Манол Манолов е завършил Висшето военноморско училище в гр. Варна. След което плава като помощник-капитан и капитан на кораби на БМФ. По-късно оглавява Пристанище Бургас. От 1990-1991 г. е бил депутат във Великото народно събрание, избран по мажоритарната система в град Бургас. От 1994 г. до днес е управител и съсобственик на Корабна агенция Аlbados и прокурист на Бургаския клон на Economou International Shipping Agensiess Atina.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed