Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Мутафчиев подкрепи инициативата на 24 часа и bTV 03.04.2007
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев подкрепи инициативата на в. „24 часа" и bTV: „Ако си пил - слез, искам да стигна жив!". Той постави днес на служебния си автомобил стикера на кампанията.

Припомняме ви, че по време на дискусията, организирана от двете медии, която се проведе на 28 март 2007 г., министър Мутафчиев заяви, че Министерството на транспорта подкрепя идеята за въвеждането на психологическо изследване на водачите, на които е било отнето свидетелството за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 на хиляда до 1.2 на хиляда включително, когато нарушението е извършено повторно.

Министър Мутафчиев обяви и превантивните мерки, които трябва да се приемат срещу употребата на алкохол от професионалните водачи, извършващи обществен превоз на пътници и товари, а именно: издаване на Наредба за предпътните медицински прегледи съвместно с Министерството на здравеопазването. Като елемент от тези прегледи се предвижда и проверка за употреба на алкохол от водачи, преди началото на превоза. Фирмите-превозвачи ще бъдат контролирани по-строго за липса на технически средства за проверка на алкохол на своите водачи и включително ще бъдат строго санкционирани при допускане на нарушения. До този момент такива изисквания са поставени пред превозвачите, извършващи пътнически превоз.

Министерството на транспорта предприема и различни мерки, свързани с повишаване на безопасността на движението по пътищата. За целта беше увеличен броят на проверките на пунктовете за периодични прегледи. За миналата година бяха извършени 3334 проверки на пунктове. Бяха съставени 374 акта за установени нарушения, като беше спряна дейността на четири пункта за установени сериозни нарушения - два в София, Провадия, Пловдив. Предвижда се подобряване на качеството на периодичните технически прегледи чрез изменение в нормативната база и въвеждане на сертифициране на Система за управление на качеството съгласно стандарта ИСО 9001/2000. Чрез независимия сертификационен одит ще се постигне обективен контрол на спазването на методиката за извършване на периодични технически прегледи. Очакваният ефект от това е подобряването на техническата изправност на ППС и снижаване на ПТП в резултат на техническа неизправност.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail:
kvardev@mt.government.bg

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed