Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
„БУЛМАРКЕТ – ДМ” ООД получи национален лиценз за превоз на товари по цялата жп мрежа 21.10.2005
Голям размер

„БУЛМАРКЕТ – ДМ” ООД получи днес национален лиценз за превоз на товари по цялата жп мрежа. Лицензът беше връчен от министъра на транспорта Петър Мутафчиев на управителя на компанията Станко Станков и влиза в сила от 24 октомври 2005 година.

По време на церемонията министър Мутафчиев заяви, че само за година и половина, като регионален жп превозвач в участъка Русе-Север – Русе-Разпределителна – Каспичан, компанията се утвърди и изпълни нелеките изисквания на нормативната уредба, тоест теста на регулативния и лицензионен орган. Резултатът е на лице, „БУЛМАРКЕТ – ДМ” влиза в регистъра на българските национални железопътни превозвачи, допълни още министърът.

Лицензирането на повече превозвачи за жп транспорта напълно съвпада със Стратегията на Министерството на транспорта и налагащите се у нас европейски практики, каза още Мутафчиев.

Министърът на транспорта отбеляза, че е значим фактът, че фирмата „БУЛМАРКЕТ” е получила Свидетелство за експлоатационна годност на собствено пристанище в Русе. По този начин се създава възможността за извършването и на комбинирани превози.

Министър Мутафчиев заяви, че има нещо символично в навлизането на русенска фирма на транспортния пазар и припомни, че преди 140 години именно от там е поставено началото на българските железници. В наши дни отново от дунавския ни град тръгна инициативата за създаването на частни български железници. Надявам се, че това ще бъде един добър знак включително за развитието и на транспорта в България, допълни още Мутафчиев.

В края на речта си министърът пожела на фирмата “БУЛМАРКЕТ” успех в новата разширена дейност като железопътен превозвач, едно коректно публично частно партньорство и лоялна конкуренция.

Управителят на „БУЛМАРКЕТ” Станко Станков от своя страна изказа благодарност на ръководството на Министерството на транспорта и лично на министър Мутафчиев за оказаното доверието. Станков, каза, че за една година от влизането в експлоатация на регионалния лиценз фирмата успя да докаже на клиентите си и на ИА „Железопътна администрация”, че може да се справи с поставените цели. За този период компанията е превозила около 330 хил. тона товари, успяла е да създаде един добър екип, и е организирала и добър сервиз за потребителите си. Полагат се усилия за подобряването на техническата база и възнамерява да инвестира още в този отрасъл, заяви още управителят на „БУЛМАРКЕТ”.

“БУЛМАРКЕТ – ДМ” ООД е 100% частна българска компания. Седалището й е в гр. Русе, бул.Тутракан №100. Дружеството се занимава основно с дистрибуция на газ пропан-бутан и в по-малка степен с дистрибуция на дизелово гориво, бензин и др. горива. Има добре изградена търговска мрежа за доставка и реализация на газ пропан-бутан в страната, осигурява задоволяване на 20-25% от пазарния дял в продажбите на едро за цялата страна.

***

Припомняме ви, че до този момент Министерството на транспорта е издало два лиценза на частни превозвачи. На 11 май 2004 г. компанията „Булмаркет – ДМ” ООД получи регионален лиценз за превоз на товари по участъка Русе-Север – Русе-Разпределителна – Каспичан. На 13 април 2005 г. “Българска железопътна компания” АД получи лиценз за превоз на товари по цялата железопътна инфраструктура на страната ни.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed