Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Приключиха преговорите по Оперативна програма „Транспорт” 22.10.2007
Голям размер

Преговорите между Министерството на транспорта на Република България и Европейската комисия (ЕК) за одобрението на Оперативна програма „Транспорт" 2007 - 2013 г. бяха официално финализирани. Очаква се до средата на месец ноември 2007 г. решението за одобрението на Оперативната програма да бъде подписано от комисаря по регионалната политика на ЕК Данута Хубнер. След изпълнението на тази формална процедура ще бъде обявен официалният старт на Оперативна програма „Транспорт".

Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. /ОПТ/ е разработена в тясно сътрудничество със заинтересованите организации и институции и е една от седемте оперативни програми, чрез които България ще усвоява средства от фондовете на ЕС. ОПТ е оперативната програма с най-голям бюджет в България - 2 003 481 163,68 евро.

Чрез програмата ще се финансират инфраструктурни проекти в секторите - железопътен и пътен транспорт, комбиниран транспорт, морски и вътрешноводен транспорт. Сред ключовите за развитието на националната транспортна инфраструктура проекти са: модернизацията на железопътната линия Видин - София, изграждането на автомагистралите Струма и Марица, разширението на софийското метро, изграждането на Интермодален терминал в София. Реализирането на тези и другите проекти от програмата ще допринесат за повишаване на безопасността и комфорта при пътуване. Също така изграждането на нови и модернизирането на съществуащите инфраструктурни обекти ще намали времето за пътуване и превоза на товари. Една от специфичните цели, поставени пред програмата, е балансиране на използването на отделните видове транспорт. Успешното изпълнение на ОПТ ще има основен принос за интегрирането на националната транспортна мрежа в тази на ЕС.

Фондовете, чрез които ще се съфинансират проектите, са Кохезионният фонд и Европейският фонд за регионално развитие.

 За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed