Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Петър Мутафчиев е на посещение в Германия 12.11.2007
Голям размер

  Най-голямото международно железопътно изложение - Railtec 2007 започна днес в Дортмунд. Българската страна е представена от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, изпълнителния директор на „Български държавни железници" ЕАД Олег Петков и генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура" Антон Гинев.

Амбицията на организаторите е да превърнат изложението в място на обмяна на идеи за логистиката, превозването на товари, публично-частното партньорство. На Railtec 2007 са представени големи фирми като: „Сименс", „Алстом", „Бомбардие".

След официалното откриване министър Мутафчиев, Олег Петков и Антон Гинев взеха участие в 6-тата международна среща на върха на европейските министри на транспорта. Нейн домакин е министърът на строителството и транспорта на германската федерална провинция Северен Рейн Вестфалия Оливер Витке. Поканени са всички присъстващи министри и ръководителите на европейските жп компании.

На срещата бяха дискутирани взаимните действия, които да помогнат за ускореното развитие на жп транспорта. Министър Мутафчиев помоли Федерална република Германия да съдейства за подготовката на среща на бизнеса и държавата, на която да се обсъдят възможностите за коопериране, тъй като тя е една от най-динамично развиващите се в областта на логистиката. Петър Мутафчиев предложи да се изгради логистично-информационен център в България, който ще даде възможност за по-добра координация на превозите на товари.

В отговор на българското предложение министър Витке прие Германия да бъде домакин на конференция със съвместното участието на държавата и бизнеса. Очаква се тя да бъде проведена около февруари-март 2008г.

По време на разговорите Оливер Витке обяви желанието на Railtec да обмени опит в България, за да се подпомогне увеличаването на скоростта на движението на влаковете, както и подобряването на системата за сигурност и безопасност.

За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 25
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed