Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Автомобилният бранш се обедини в една организация 21.04.2008
Голям размер

В присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев, заместник-министърът на транспорта Георги Петърнейчев и представители на четири браншови организации в автомобилния транспорт (БАСАТ, СОАТ, АЕБТРИ, Съюз на международните превозвачи) днес беше официално учредена Конфедерация на съюзите от автомобилния транспорт (КСАТ). С този акт приключи процесът на обединяване на автомобилния бранш в една организация.

По време на събитието министър Мутафчиев изрази своето удовлетворение от обединяването. „Това ще бъде голям плюс при оформянето на една единна национална политика в автомобилния транспорт. Със създаването на конфедерацията ще имаме възможността да изпълним един ангажимент, който като управляващи поехме, а именно делегирането на определени функции от държавата на бранша. Разбира се това са функции, които са позволени от европейските директиви и ще бъдат предоставени с промяната на нормативната уредба. По този начин той ще има по-активна роля при решаването на проблемите, които възникват в областта на автомобилните превози. Държавата ще продължава да контролира процесите и да създава регулаторни рамки.

Категорично искам да заявя, че първото, което ще направим, е да подпишем споразумение с автомобилния бранш. Това ще позволи на Министерството на транспорта да прехвърли определени правомощия на бранша, свързани с разпределението на всички разрешителни. Разбира се могат да се определят и други правомощия, които да бъдат прехвърлени. Те ще бъдат уточнени след поредица от срещи на експертно ниво.

Ръководството на Министерството на транспорта не се страхува от това, че автомобилният бранш ще бъде единен. Пожелавам на всички останали браншови организации в областта на транспорта да направят същата крачка напред. За нас това е добър знак на взаимодействие между държавата и хората които работят в транспортната сфера."

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 620
e-mail:
kvardev@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed