Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Ръководният екип на МТ и представители на водния бранш обсъдиха конкретни проблеми в сектора 17.09.2005
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев днес проведе среща с 21 представители от водния бранш. На нея присъстваха още заместник-министърът на транспорта Даниела Никифорова, както и представители от Министерството. Целта на разговорите беше да се обсъдят конкретните проблемите, засягащи водния сектор.

По време на срещата браншовите организации отбелязаха, че първото и основно нещо, на което е необходимо да се обърне особено внимание е задълбочаване на диалога между бранша и държавата, който е бил нарушен. Премахването на монополизма по пристанищата, също е сред факторите, влияещи върху развитието на водният бранш. Те поискаха и промяна на нормативната уредба, която да гарантира по-ефективна работа на компаниите, занимаващи се с воден транспорт.

Министър Мутафчиев увери присъстващите, че диалогът между Министерството на транспорта и браншовите организации ще бъде засилен и очаква това да доведе до ефективни резултати, още повече че ще възложи на администрацията да състави план за приоритетните задачи, обвързан с конкретни срокове.Той подчерта също така, че са необходими повече взаимни усилия и енергия за решаването на проблемите, свързани с водния сектор у нас и че ще разгледа всички предложения, направени от браншовите организации.

По време на срещата министър Мутафчиев заяви, че се оформя мнението за необходимостта от Закон за браншовите организации, който ще гарантира представителност на организациите. По този начин в сектора да се обособят три субекта – държавата, в лицето на Министерството на транспорта, браншовите организации и синдикатите. Тези три субекта с общи усилия ще могат да решават проблемите на водния транспорт.

Министърът разпореди да бъде създадена работна група с участието на зам.-министър Никифорова и зам.-министър Мартинова, която да използва максимално предложенията на бранша при разработването на законите в сектора.

За допълнителна информация:
Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed