Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Мутафчиев се срещна с евродепутати от Комисията по петициите към ЕП 30.10.2008
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев се срещна днес с евродепутатите Давид Хамерщайн, Кати Синод и Давид Минц от Комисията по петициите към Европейския парламент.

По време на срещата министър Мутафчиев запозна присъстващите с предприетите от българската страна действия по случая с потъналия кораб „Хера".

„Аз, като министър на транспорта, съм поел като моя лична кауза изясняването на случая с кораба „Хера", заяви Петър Мутафчиев пред евродепутатите. Той подчерта, че той лично е имал регулярни срещи с роднините на моряците от м/к „Хера", на които те са били информирани за всеки етап от развитието на разследването.

Като конкретна стъпка министърът на транспорта посочи отпуснатите от Министерския съвет 680 хил. лева за специално оборудване на кораб, с който да бъде направен подводен оглед на „Хера". От турската страна е получен отказ огледът да бъде извършен от български кораб. В момента случая се намира в Прокуратурата, от която се чака решение за предприемане на нови действия, в съответствие със законовите възможности.

Във връзка с петицията, свързана с преминаващите тежкотоварни автомобили през територията на град Габрово, министър Петър Мутафчиев представи предприетите мерки за подобряването на техническото и експлоатационното състояние на трасето в града с цел да се подобри безопасността на движението и да се намалят вредните влияния при преминаването на тежкотоварни моторни превозни средства. На този етап проблемът ще бъде решен частично, заяви министър Мутафчиев, тъй като трасето е единственият път за преминаването по общоевропейски транспортен коридор ІХ. По другия алтернативен път, който преминава през прохода Хаимбоаз, в момента се изпълнява рехабилитция и е затворен за движение.

Предприети са действия в средносрочна перспектива за решаването на проблема с преминаващите тежкотоварни автомобили през град Габрово. Изготвено е предпроектно проучване, с което е утвърдено трасето на обхода. В процес на подготовка е техническият проект за западен обход на града и пътна връзка от портала на тунела до съществуващия път. Възложен е Доклад за оценка на въздействие върху околната среда. След неговото изготвяне ще се изработи и технически проект и ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител на проекта. По този начин се цели да бъде изнесено напълно транзитното движение на всякакви пътни превозни средства от урбанизираната територия на града. Обектът е включен в списъка с алтернативни проекти на Оперативна програма „Транспорт".

Транспортният министър информира още представителите на Комисията по петиции към ЕП, че до края на месец ноември ще има визия за определянето на паркинг местата за престой и почивка на шофьорите на ТИР-овете. ИА „Автомобилна администрация" стриктно следи за спазването на европейските изисквания и норми, както и дали се спазват почивките по време на движение.

В заключение министър Мутафчиев подчерта, че МТ е отворено за предоставянето на информация както на българските граждани, така и на тези от ЕС.

 За допълнителна информация:
Гергана Гроздева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 9409 625
e-mail: ggrozdeva@mt.government.bg

 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed