Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Мутафчиев е патрон на международна логистична конференция 11.11.2008
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев е патрон на международната транспортна конференция на тема "Подобряване на товарната транспортна логистика в Югоизточна Европа", която се провежда в Кемпински Хотел Зографски София, 10 - 11 ноември 2008 г. От името на министъра приветствие пред участниците във форума прочете заместник-министърът на транспорта Юджел Атилла.

Основният акцент в приветствието на министъра на транспорта беше Програмата Марко Поло ІІ. Тази програма е една от основните инициативи на ЕС в подкрепа на интермодалния транспорт. Основната цел, заложена в нея, е намаляване на задръстванията по пътищата и подобряване на екологичността на транспортната система чрез прехвърлянето на товари от шосейния към железопътния и вътрешно-водния транспорт, както и към морските превози на къси разстояния. Това е една перспективна алтернатива за финансиране на транспортни проекти, включително и за страните в тази част на Европа, които имат условия за подготовка и реализиране на интересни проектни идеи и трябва да обединят усилията си в посока на по-активно участие в тази европейска инициатива.

Непрекъснато растящите обеми на трафика по европейската транспортна мрежа следва да бъдат приспособени към изискванията на европейските граждани и преразпределени по начин, който позволява постигане на максимална енергийна ефективност, опазване на околната среда и устойчиво развитие.

Министерството на транспорта положи много усилия България да стане пълноправен член на програмата още преди присъединяването си към ЕС (през 2006 г.), като по този начин осигури достъп на българските транспортни компании до още един реален източник на финансиране на проекти в транспортния сектор, се казва още в приветствието на транспортния министър.

В заключение беше изтъкнато, че екипът на Министерството на транспорта нееднократно е изразявал интереса и подкрепата си към провеждането на мероприятия, които отразяват най-актуалните теми от европейската транспортна политика. Също така беше оценено високо домакинството на България на настоящата конференция, на която са поканени да представят своите виждания известни лектори - представители, както на европейските институции, пряко ангажирани с провеждането на политиката в областта на логистиката, така и на бизнеса и неправителствените организации. Това дава възможност на по-широк кръг от специалисти да се запознаят с най-новите тенденции по отношение на транспортната логистика в Европа и също така насърчава бизнеса да идентифицира по-ясно ролята си в целия логистичен процес.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mt.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed