Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Размяна на инспекторски екипи се осъществява между България и Румъния 12.08.2009
Голям размер

Инспектори от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" и техни колеги от контролните органи на Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния (Autoritatea Rutiera Romana) ще направят поредица от проверки на територията на двете страни. Този вид контролна дейност се извършва въз основа на споразумение между контролните органи на двете страни и е под егидата на Euro Controle Route. Предвидено е подобни проверки да се реализират три пъти в месеца, чрез размяна на инспекторски екипи на територията на двете страни.

Целта ще бъде да се провери спазването на европейското законодателство в областта на автомобилния транспорт: лицензионния и разрешителния режим, изискванията за времената за управление и почивка на водачите, както и техническата изправност на превозните средства.

Чрез тази размяна на инспекторски екипи България и Румъния прилагат изискванията на европейското законодателство за осъществяването на трансгранични проверки на територията на ЕС, както и реализират решенията на Управляващия комитет на Euro Controle Route, свързани с уеднаквяването на контролните практики от страна на европейските контролни органи.

На 13 август 2009 г. ще бъде извършена съвместна контролна проверка на българска територия в района на Русе. Основната тема на тази проверка ще бъде свързана с контрола по спазването на изискванията за времето за управление и почивка на водачите.

Проверката е открита за медии. За повече информация за мястото и часа на събитието се обръщайте към РД „Автомобилна администрация" - Русе, телефон 082/ 84 11 47.

***

EURO Controle Route е организация, която обединява контролните органи в областта на автомобилния транспорт в почти всички страни-членки на ЕС. Основните задачи и цели на организацията са: постигането на общоевропейски контролни практики в областта на автомобилния транспорт, координирането на контролните органи в страните-членки на ЕС и подобряването на пътната безопасност. За повече информация: http://www.euro-controle-route.eu/

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed