Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Българските власти не са информирани за промяна на позицията на турската страна за СЕМТ разрешителните 14.08.2009
Голям размер

Въпреки предприетите действия от българските власти, до момента не е получена информация от турска страна за промяна на заявената от тях позиция, свързана с използването на СЕМТ разрешителните от български превозвачи. В изпратената нота от миналата седмица, Република Турция информира, че забраната за български товарни автомобили да използват СЕМТ разрешителни на територията на нейна територия влиза в сила от 15 август 2009 г.

Във връзка с това, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията се обръща към всички български превозвачи, осъществяващи превоз на товари от и до територията на Република Турция и използващи СЕМТ разрешителни, в случай, че срещнат затруднения, да подават пълна информация до Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" (през почивните дни 15 и 16 на e-mail: avto_a@rta.government.bg и на факс 02/ 988 54 95, а през останалото време на телефон 02/ 930 88 05 или 02/ 930 22 01).

***

Припомняме ви, че Република Турция изпрати нота на Република България, с която информира българската страна за въвеждането на забрана за български товарни автомобили да използват СЕМТ разрешителни на територията на Турция повече от един път в рамките на 24 часа (12 часа за отиване и 12 часа за връщане, като ще се взема под внимание последната дата на излизане от страната).

Веднага след получаването на нотата, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията изрази категоричната си позиция пред турската страна, че поставянето на административни срокове от страна на Турция по отношение на превозите, извършвани със СЕМТ разрешителни от български превозвачи, е в противоречие с процедурите и правилата, приети от Европейската конференция на министрите на транспорта (ЕКМТ). В ръководството и правилата за използването на СЕМТ не са предвидени административни срокове, а са заложени принципни правила за реда и начина на използването на тези разрешителни.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg
 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed