Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Цветков и еврокомисар Таяни посетиха новия метродиаметър, финансиран от ОП „Транспорт" 15.09.2009
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков се срещна вчера със заместник-председателя на Европейската комисия и комисар по въпросите на транспорта Антонио Таяни в МТИТС. Двамата посетиха столичното метро. Представена беше дейността по изграждането на Втория метродиаметър - „Пътен възел „Надежда" - Централна жп гара - пл. „Св. Неделя" - бул. „Черни връх". Проектът за разширение на метрото в отсечката се финансира от ОП „Транспорт". Стойността на проекта е 185,19 млн. евро, от които 157,41 млн. евро са безвъзмездна помощ от Европейския фонд за регионално развитие. Към момента около 15 % от строителните работи са завършени, съгласно графика. Работи се по три метростанции, а до края на годината ще стартира строителството на още три.

Бяха дискутирани въпроси, свързани с изпълнението на проектите по ОП „Транспорт" и ИСПА, усвояването на средства от европейските фондове и въвеждането на европейските правни норми в българското законодателство.

Антонио Таяни изтъкна, че ЕК оценява високо големия про-европейски ангажимент на министър председателя Бойко Борисов и на цялото българско правителство. Като важен знак за приятелство, който ЕК изпраща на България, заместник-председателят на ЕК посочи решението на колежа на ЕК от 11 септември т.г. да бъдат признати за допустима държавна помощ средствата, които българската държава отделя за модернизиране на вагони на БДЖ.

Министър Цветков коментира, че приоритет за новото правителство е възстановяване доверието на Европа. По време на разговора бе отбелязан стремеж в напредъка при тръжните процедури, както и готовността да преодолеем натрупаното закъснение по проектите. Ще поддържаме активен диалог с европейските институции и ще се придържаме стриктно към европейските принципи и норми за тяхното реализиране, заяви в края на срещата министър Цветков.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 534
e-mail:
vdeianova@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed