Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Цветков се срещна със синдикатите в железопътния сектор 18.01.2010
Голям размер

Бързото решаване на проблема със забавянето на изплащането на трудовите възнаграждения на служителите в БДЖ не беше в резултат на натиск от протестните действия, провели се миналата седмица, а техническо забавяне при превеждането на субсидията. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков след среща с представителите на синдикалните организации в железопътния сектор.

Министър Цветков и представителите на синдикатите постигнаха договореност закъснението при получаване на аванс и заплата да не надхвърля 5 дни.

Постигна се консенсус и за регулярното изплащане на ваучерите за условия на труд. Натрупаното до този момент забавяне ще бъде компенсирано през годината, уточни министър Цветков.

След срещата стана ясно, че синдикатите не подкрепят спонтанните протестните действия, които се проведоха миналата седмица. Те са на мнение, че реформите, които ще се провеждат, ще бъдат подкрепени, но и трябва да бъдат обсъждани с тях. „Трябва да работим заедно, иначе нещата са обречени", подчертаха синдикатите.

На срещата присъстваха Камен Кичев, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Пенчо Попов, изпълнителен директор на „БДЖ „ЕАД", инж. Петър Бунев, председател на Синдиката на железничарите в България, Екатерина Йорданова, председател на Съюза на транспортните синдикати в България, Йордан Манов, председател на Синдиката на локомотивния персонал в България, Розен Зарков, председател на Федерацията на транспортните работници „Подкрепа", Борис Тасев, председател на Националния железничарски синдикат „Подкрепа".

 

 

 

За информация:
Ева Пелова, Пресцентър
,
Министерство на транспорта
,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409
525
e-mail:
gpelova@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed