Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Проектът на Меморандум между България и Румъния за аеронавигационно обслужване беше приет днес в МС 10.02.2010
Голям размер

Внесеният от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков в МС проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България и Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния беше приет днес.

С този документ се цели да бъде уредено сътрудничеството между България и Румъния във връзка с аеронавигационното обслужване. Друг важен въпрос, който се урежда с документа, е свързан с действията за създаването на функционален блок от въздушно пространство (ФБВП). Този блок ще бъде изграден от въздушните пространства на България и Румъния и въздушното пространство, включено в обхвата на международноправните ангажименти на Република България и Румъния (DANUBE FAB).

Предложеният проект на Меморандум е в съответствие със законодателството на Европейската общност за създаване на Единно европейско небе, организацията и използването на въздушното пространство в единното европейско небе, прилагането на това законодателство в държавите-членки и особено тяхното задължение да си сътрудничат за създаване на функционални блокове от въздушно пространство.

Функционалните блокове от въздушно пространство трябва да позволяват оптимално използване на въздушното пространство, като се отчитат потоците въздушно движение и тяхната добавена стойност, включително оптималното използване на технически и човешки ресурси, на базата на анализ на разходите и предимствата.

Работата по установяването на функционален блок от въздушно пространство е проект, чийто напредък и положителни резултати зависят изключително от доброто взаимодействие и ангажираност на основните участници в него от българска страна, както и съответните институции и организации от румънска страна. Предложеният проект на Меморандум последователно урежда стъпките и действията, които следва да предприемат страните по него, както и техните ангажименти.

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed