Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
По инициатива на министър Цветков Автомобилна администрация ще запознае зрелостници с дейността си 19.05.2010
Голям размер

По инициатива на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ИА „Автомобилна администрация” ще проведе за първи път седмица на „отворените врати”, за завършващите транспортни випуски от цялата страна. Тази инициатива беше представена днес от министъра по време на посещението му в Професионалната гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” в град Плевен.

Седмицата на „отворените врати” ще се проведе в периода 31 май – 6 юни 2010 г. Със завършващите випуски от транспортните училища в страната ще бъдат проведени срещи между началниците на областните отдели на ИА “Автомобилна администрация” и директорите на училищата с цел запознаване на зрелостниците с предмета на дейност на агенцията.

На завършващите ученици ще бъде демонстрирано как се извършва проверка в пункт за периодичен преглед на техническата изправност на ППС. Също така ще им бъде показана и методиката на извършване на технически преглед на различни видове ППС от техническите специалисти в пункта, както и ще бъдат запознати нагледно с техническите средства за контрол в мобилните лаборатории и начина на работа с тях.

Зрелостниците ще пристават и на комплексна проверка в предприятие, извършващо обществен превоз на пътници и/или товари и комплексна проверка в център за обучение на кандидати за водачи на МПС. Там ще бъдат запознати с методиката на извършване на проверките и изискванията на нормативната уредба за осъществяването на тези дейности.

На територията на всички областни отдели на ИА „Автомобилна администрация” ще бъде демонстрирана примерна проверка на пътя на различни видове ППС, попадащи в обхвата на контрол на агенцията. Също така ще бъдат разяснени изискванията на нормативната уредба за извършване на обществен превоз на пътници и товари, както и превоз за собствена сметка.

На проявилите интерес зрелостници на място в областните отдели ще бъдат разяснени и административните услуги, предлагани на граждани и фирми.

След срещата с випускниците министър Цветков подари десет компютърни конфигурации на училището. Той поздрави завършващите и се снима за спомен с тях.

В края на посещението си в град Плевен министър Александър Цветков инспектира и работата на контролните органи от регионалния отдел на ИА "Автомобилна администрация". 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Снимки от посещението на министър Александър Цветков в град Плевен (откриване на жп гара Плевен, изпращане на завършващите ученици от ПГТ „Проф. Цветан Лазаров”, инспекция на работата на регионалния отдел на ИА АА )


Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed