Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Сръбски шофьор направи опит да избяга при проверка на Автомобилна администрация 23.06.2010
Голям размер

Инспектори на ИА „Автомобилна администрация” по време на проверка на пътя подават сигнал за спиране на камион със сръбска регистрация. Водачът не изпълнява разпореждането на контролните органи и се отправя към изхода на София в посока Ботевград. При опита си да избяга от инспекторите, водачът извършва редица нарушения на Закона за движение по пътищата, като навлиза в насрещното платно, завива към бензиностанция “Петрол” и успява да спре в лентата за зареждане на леки автомобили, като за малко не събаря навеса над бензиновите колонки и не се удря в тях.

Веднага е подаден сигнал до органите на МВР и водачът е задържан в района на бензиностанция “Петрол”. Инспекторите от Автомобилна администрация съставиха на водача два акта за установяване на административно нарушение - неизпълнение на разпореждане на контролен орган и не поставен тахографски лист за деня. Поради оказване на съпротива и неизпълнение на полицейско разпореждане, водачът е арестуван и отведен в подразделение на МВР. Пред органите той е обяснил, че не е спрял на подадения сигнал от служителите на ИА АА, тъй като не познава контролен орган с жълти сигнални лампи.

Подобни случаи на не спиране при подаден стоп-сигнал от инспектори на Автомобилна администрация, са често срещани при проверките на автобуси и камиони с чуждестранна регистрация. Най-вероятната причина за това е, че България е една от малкото страни в ЕС където органът, контролиращ вътрешните и международни автомобилни превози на пътници и товари, е обозначен с жълти сигнални лампи.

За да се избегнат в бъдеще подобни ситуации ИА „Автомобилна администрация” е направила необходимите постъпки за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози, където патрулните автомобили на агенцията да бъдат оборудвани със сини и/или червени сигнални лампи.

 

 

 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed