Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Със заповед на министър Александър Цветков е отнето разрешението на нередовен пункт за технически прегледи 30.09.2010
Голям размер

Със заповед от 29 септември 2010 г. на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков бе отнето разрешението на контролно-технически пункт, в който бе извършен фиктивен преглед на превозно средство. Сигналът за неправомерните действия дойде от националния ефир на  “bTV”, където бе показано как се издава удостоверение за преминат технически преглед на кола, без тя да присъства в пункта.  

Министър Александър Цветков пое ангажимент, че на пункта ще бъде отнето разрешението още същия ден. Разпоредена бе проверка, в рамките на която инспекторите от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” установиха, че цитираното в репортажа превозно средство се е намирало в с. Брестовец, Област Плевен в частен имот със изпуснати гуми и във видимо неизправно техническо състояние, но и със залепен стикер за преминат периодичен преглед.

В следствие на регистрираното нарушение инспекторите са отнели разрешението на контролно-техническия пункт, печатите на фирмата и са съставили акт за установено административно нарушение.

Бързите и ефективни действия на ИА „Автомобилна администрация” са възможни благодарение на промените в Закона за движение по пътищата, които влязоха в сила през юли тази година. За този период това е четвъртият пункт, който губи разрешението си, заради такова нарушение. За сравнение – преди промените в нормативната уредба не е имало нито един пункт с отнет лиценз за нарушение.

Предстои до края на годината да влезе в сила и Наредба № 32 от Закона за движение по пътищата по силата, на която всички пунктове извършващи технически прегледи на превозни средства ще бъдат оборудвани с устройства за видео наблюдение, свързани директно с Автомобилна администрация. Очакванията на експертите от изпълнителната агенция са след това допускането на подобни нарушения на пунктовете да бъдат преустановени.

 

 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed