Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Александър Цветков и румънският му колега Анка Боаджиу посетиха строителната площадка на Дунав мост 2 07.10.2010
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България Александър Цветков и министърът на транспорта и инфраструктурата на Румъния Анка Боаджиу посетиха строителната площадка на моста при Видин – Калафат.

Двамата министри проведоха среща с представители на фирмата-изпълнител на инфраструктурния проект  “FCC Construccion”. След нея бе дадена пресконференция, на която бе подчертано, че се наблюдава сериозна активизация на работата. Министър Александър Цветков съобщи, че през 2009 г. са били изпълнени едва 20 % от работата, а днес отчитат над 50 % физическо изпълнение. Ако бяхме продължили да строим моста с това темпо, което заварихме, той щеше да бъде готов 2017 г., допълни министър Цветков.

Министър Анка Боаджиу подчерта, че проектът е важен не само за България и Румъния, но и за целия Европейски съюз. Затова не трябва да се допуска никакво забавяне от поетите ангажименти, каза още тя.

Александър Цветков информира, че испанската фирма е поискала ново удължаване на срока за завършване на обекта, което е неприемливо. Възложил съм да бъде изготвен план-график, за да се оптимизира работата и тя да бъде приключена в срок. Истина е, че в момента се строи 24 часа в денонощието, но считам, че все още има какво да се направи, за да ускорим нещата, подчерта той.

Сред обсъжданите въпроси бе и дали ще се оскъпи проекта и с колко. Министър Цветков обясни, че все още е рано да се говори за точни суми. Изпълнителят е предявил искове, които в момента се гледат от Инженера, но още няма нищо официално внесено в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, допълни българският министър.

В рамките на посещението двете делегации посетиха производствената база на “FCC Construccion”, строителната площадка на Дунав мост 2, както и прилежащата инфраструктура от българска и румънска страна.    

 

Снимки от посещението на министър Александър Цветков и румънският му колега Анка Боаджиу на строителната площадка на Дунав мост 2

 

 

За информация:
Милан Мартинов, Пресцентър
,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 625
e-mail:
mmartinov@mtitc.government.bg

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Снимки от посещението на министър Александър Цветков и румънският му колега Анка Боаджиу на строителната площадка на Дунав мост 2


Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed