Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Четири фирми получиха становище за иновативност на софтуерни разработки, които кандидатстват по ОП”Конкурентоспособност” 08.10.2010
Голям размер

Четири фирми получиха положително становище за разработките си от Комисията за разглеждане и оценка на иновативността и правата по интелектуална собственост върху внедрявания софтуер от кандидати по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” с предмет: „Развитие на стартиращи иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги”. Общо пет предложения са разгледани от експертите. Одобрените проекти за безвъзмездно финансиране са публикувани от днес на страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/

http://www.mtitc.government.bg/page.php?category=553&id=4451.

Методиката за оценка е разработена по заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков с цел да се преодолее невъзможността на фирмите от сектора информационни и комуникационни технологии,  да участват в грантови схеми за иновации по Оперативна програма «Конкурентоспособност». Програмата изисква представяне на патент от кандидатите, а сертификат за уникалност на софтуер не съществува в България и повечето страни по света.

Удостоверенията ще служат за кандидатстване по две грантови схеми по ОП ”Конкурентоспособност” - „Развитие на стартиращи иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги” и „Подкрепа за внедряване в производство на иновативни продукти, процеси и предоставяне на иновативни услуги”.

Заявката за оценка на иновативността и правата по интелектуална собственост върху внедрявания софтуер от кандидати по ОП «Конкурентоспособност» се подава в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщения. Становищата на комисията  се публикуват на интернет страниците на МТИТС, изпълнителната агенция «Електронни съобщителни мрежи и информационни системи», БАИТ, БАСКОМ и ИКТ Клъстър с оглед евентуални възражения от други компании по правата за интелектуална собственост върху същата тази софтуерна разработка.

Комисията за разглеждане, оценка и изготвяне на становище за иновативност на предложенията, е съставена от председател, технически секретар и още шестима експерти, като трима от тях са излъчени от браншовите организации. Участниците в комисията подписват декларация, че нямат материален интерес от получаването на помощ за реализиране на софтуерни разработки на определен кандидат или участник и не са "свързани лица" по смисъла на Търговския закон.

За информация:
Емилия Филчева, Пресцентър,
Министерство на транспорта
,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 434
e-mail:
ephilcheva@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed