Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Под егидата на министър Цветков се проведе церемония по подписването на Европейската харта за пътна безопасност 22.02.2011
Голям размер

Под егидата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков днес в Гранд хотел София се проведе церемония по подписването на Европейската харта за пътна безопасност. Събитието се организира от Европейската комисия, с подкрепата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България. На днешната церемония 27 нови фирми и организации подписаха хартата. Така те се ангажираха да допринесат според възможностите си за подобряване на пътната безопасност в нашата страна.

По време на събитието министър Александър Цветков обяви, че през последната година и половина с общите усилия на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и другите ангажирани по проблема институции, неправителствени организации и компании броя на загиналите е намален драстично – от средно около 1000 души на година до 775 за миналата година. Така броят на жертвите се върна към нивата през 1965 г., когато автомобилите са били 6 пъти по-малко. Министър Цветков заяви още, че през изминалата година част от кампаниите, които министерството проведе – като проверките на спирачната течност на автомобилите, безплатния телефон за пострадали при пътнотранспортни произшествия, проверките на гумите, бяха с активното участие на фирми и организации. За създаването на подходящи условия за трайното справяне с проблема ще продължим да работим съвместно с всички съпричастни на пътната безопасност. Общата ни европейска цел и задача е да намалим двойно броя на загиналите при пътни произшествия и да създадем сигурни и безопасни условия на пътя за следващите поколения, каза в заключение министър Александър Цветков.

Европейската харта за пътна безопасност е създадена през 2004 г., като част от мерките за борба с войната по пътищата и с амбициозната цел да намали наполовина жертвите на пътнотранспортни произшествия в Европа. Хартата обединява компании, държавната власт и гражданското общество, предоставяйки им възможност да предприемат конкретни действия за намаляването на броя на жертвите по пътищата, да споделят своите идеи и успешните си практики. Към месец януари 2011 г. повече от 2000 участника са се ангажирали да предприемат конкретни действия и да споделят успешните си практики, за да се постигне напредък в разрешаването на проблемите свързани с безопасността на пътя.

  

 

 

 

  

 

  

  

 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620/301
GSM: 0886 843 060
Тел: 02/ 9409 416
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg

 

Приложение
 Изказване на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков по време на церемонията по подписване на Европейската харта за пътна безопасност (106.5 KB)
  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed