Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Под егидата на министър Цветков днес стартира кампания за пътна безопасност „Малки и големи заедно на пътя” 18.03.2011
Голям размер

Национална кампания по пътна безопасност – „Малки и големи заедно на пътя” стартира днес. Кампанията е под егидата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и се организира от Волво България. В официалното представяне на инициативата участие взе заместник-изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация” Анастас Тодоров.

По време на събитието Анастас Тодоров заяви, че от страна на Автомобилна администрация има значително увеличение от началото на годината на контролната дейност на пътя. От 1 януари до сега инспекторите на агенцията са проверили близо 58 000 ППС и 555 000 работни дни на водачи на пътя, заяви Анастас Тодоров. За същия период са съставени близо 4 400 акта и наказателни постановления, като сумата за получаване по издадените наказателни постановления възлиза на над 2 200 000 лева, което е много повече от същия период за миналата година, каза още зам.-изпълнителният директор на Автомобилна администрация.

На старта на кампанията беше направена демонстрация на „мъртвата зона” на видимост при камионите, както и инспекторите на ИА „Автомобилна администрация” и „Пътна полиция” спираха тежкотоварни и леки автомобили и раздаваха информационни брошури и стикери на водачите.

Инициативата „Малки и големи заедно на пътя” се осъществява под егидата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков с подкрепата на ИА „Автомобилна администрация”, „Пътна полиция” при СДВР, Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, както и браншови организации на превозвачи.

Нейната цел е да повиши информираността на водачите на леки автомобили за спецификите на движение на камионите и добрите практики за безопасност на пътя при взаимодействие с тях. В същото време се отправя призив към водачите на тежкотоварни автомобили да бъдат по-толерантни към леките автомобили, да улеснят трафика и да повишат общата сигурност на пътя.

В рамките на кампанията ще бъдат организирани серия от публични събития и инициативи, ще бъде издадена информационна брошура със съвети към водачите на леки и тежкотоварни автомобили, ще бъде проведена образователна радиокампания и ще бъдат разпространени 100 000 стикера за автомобили с посланието „Аз съм толерантен, а ти?”.

 

За информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 620/301
GSM: 0886 843 060
Тел: 02/ 9409 416
e-mail:
kvardev@mtitc.government.bg
e-mail: press@mtitc.government.bg

Приложение
 Справка за извършените проверки на пътя от ИА „Автомобилна администрация” за периода 1 януари до 17 март 2011 (35 KB)

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed