Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Поздравителен адрес по случай Деня на моряка 25.06.2011
Голям размер

Тази година за първи път се празнува Международния ден на моряка. По този случай изпълнителният директор на ИА "Морска администрация" к.д.п. Сергей Църнаклийски поздравява всички, които работят в тази област:

Едва ли има човек, който се съмнява в ключовата роля, която играе морският транспорт в развитието на световната търговия. Човешкият фактор е жизненоважна част от морския транспорт, без която той е немислим. Няма да е преувеличено да кажем, че без моряци в половината свят търговията би замряла, а другата половина – би гладувала до смърт.

Независимо от наблюдавания през последните години в световен мащаб спад на интереса към морската професия, тя продължава да е вълнуваща и носеща удовлетворение кариера, която може да отведе човека навсякъде, както в географско измерение, така и по отношение на многобройните възможности за работа, които тази професия предоставя. Професията моряк е паспорт към голямото многообразие на работа и на брега, за която опитът на море е безценен.

На проведената под егидата на Международната морска организация (ИМО) през м. юни 2010 година в Манила, Филипините Конференция на държавите, страни по Международната конвенция за вахтената служба и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците от 1978 г., известна като Конвенцията STCW, с пълно мнозинство е одобрена и приета резолюция за обявяването на 25 юни за Ден на моряка. Денят е специално избран, тъй като именно на този ден Дипломатическата конференция приема ревизията на Конвенцията STCW и Кодекса към нея.

Международната морска общност ще отбележи това първо честване чрез широка кампания във виртуалната мрежа, в която да изрази своята благодарност и признателност на близо милион и половина моряци по света, за техния принос към благоденствието на човечеството.

ИА „Морска администрация”, присъединявайки се към тази инициатива, изразява своето признание, уважение и голяма благодарност на българските моряци за тяхното усърдие и неуморен труд, за да просперира морската индустрия и да гарантира един безопасен, сигурен и екологично съобразен морски транспорт.

Нека за пореден път да привлечем вниманието на обществото към моряците, които ден и нощ, в буря, в мраз и жега, далеч от дом, семейство и приятели, неуморно са на своя пост, изпълнявайки своите задължения и готови да откликнат на всеки зов за помощ.

УВАЖАЕМИ МОРЯЦИ,

Поздравявам Ви с Деня на моряка, желая Ви много лично щастие и високи постижения в професионалната реализация!

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed