Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Обръщение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по повод Световния ден на пощата – 9 октомври 09.10.2012
Голям размер

Днес, когато отбелязваме 138 години от създаването на Всемирния пощенски съюз и 133 години от присъединяването на България към него, отчитаме още веднъж колко е значима работата на пощите и пощенските служители. Във века на електронната комуникация, пощенските услуги се променят, адаптират се към новите изисквания на потребителите и по този начин запазват своята актуалност. България, която е сред най-старите страни-членки на Всемирния пощенски съюз ще се включи активно в процесите на модернизация на традиционните пощенски услуги, чрез насърчаване на иновациите в пощенския сектор.

Пощите днес са участник в цифровия свят, развиват ефикасни и достъпни услуги, използват новите технологии, разнообразяват дейността си. Пощите могат да се възползват пълноценно от възможностите, предлагани от информационните и комуникационните технологии. По данни на Всемирния пощенски съюз, продажбите от електронна търговия ще надхвърлят хиляди милиарди евро през 2013 г. Много от стоките, купени онлайн стигат до получателите като пощенски колети.

В България пощите със своята развита мрежа, имат важна роля в живота и работата на хиляди българи. През 2011 година пощите са предоставили над 193 милиона услуги – пращане и получаване на писма, колети, плащане на сметки, данъци, парични преводи.

Само в структурата на основния оператор „Български пощи” работят почти 11 000 човека, а в частните компании служителите са стотици. Със своя професионализъм, пощальоните, куриерите и хората, които обслужват клиентите в пощенските клонове, са едно от най-ценните предимства на националната пощенска система.

Поздравявам служителите в пощенския сектор с професионалния им празник и им желая здраве и успешна работа!


  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed