Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Ивайло Московски: Завършваме проекта за зимовника на р. Дунав с публично-частно партньорство 12.10.2012
Голям размер

Проектът за изграждането на зимовник за плавателни съдове на река Дунав ще бъде завършен по механизмите на публично-частното партньорство. Това стана ясно по време на днешната инспекция на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски на транспортните обекти в гр. Русе. Поради липсата на финансов ресурс повече от седем години проектът стои недовършен, въпреки, че в него са били инвестирани около 20 милиона лв. по предсъединителната програма ФАР и от държавния бюджет.  

„Получихме разрешение от Европейския съюз и предстои да стартираме процедура по отдаването на концесия на зимовника при град Русе”, каза министър Московски. „Потенциалният инвеститор ще завърши проекта със собствени средства, като след това ще може да го използва срещу съответните концесионни такси”, допълни той. Зимовникът ще осигури престой през цялата година за 26 плавателни съда и яхти с гарантирана дълбочина в акваторията 3.50 м и при ниско корабоплавателно ниво.

По време на визитата си в гр. Русе министър Московски посети и единственият в страната Музей на транспорта и съобщенията. По думите му, в момента се проучват възможностите за прехвърлянето на неговото управление от „Холдинг БДЖ” ЕАД към Община Русе, благодарение, на което музеят ще може да кандидатства за европейско финансиране. Към настоящия момент неговият статут не е уреден и не отговаря на изискванията за музей съгласно Закона за културното наследство. 

Министър Московски съобщи и че е в ход подготовката на проект за модернизация и реконструкция на жп линията Русе – Варна. „Това е една от най-старите линии в България и е възможно да търсим финансиране за нея по инициативата „Свързана Европа”, каза министърът. Индикативната стойност на проекта е около 300 млн. евро, а линията може да се обособи като основен транспортен коридор между р. Дунав и Черно море.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed